Kreativa Bagisbor – Hallå illustratören Karolina Oad!

För typ tredje gången i rad ger sig Bagisbloggen i kast med intervjuprojektet: Kreativa Bagisbor. Denna gång med ett nytt upplägg. Bagisbloggen intervjuar en kreativ bagisbo och denne får sedan äran att välja vem som ska intervjuas härnäst. Vad som är kreativt och vem som är kreativ är det upp till intervjuoffret att bedöma. Undertecknad kickar igång det hela med att intervjua illustratören Karolina ”Bobo” Oad.

Hej Karolina! Vem är du?
Jag är en småfrustrerad småbarnsmamma i mina bästa år på väg åt alla håll samtidigt. Bagisbo sedan snart fyra år, lagom lyckligt gift och med lagom snutna barn. Illustrerar när jag har tid (eh).

När man besöker din blogg bobooad.blogspot.com anar man att ditt vardagsliv spelar en viss roll i ditt konstnärskap/illustratörsskap. Vad skulle du teckna om du inte var småbarnsmamma i Bagis?

Då skulle jag förmodligen teckna ungefär samma sak, fast ännu en aning mer självcentrerat. Många teckningar med en misströstande figur som vandrar ensam fram och åter i olika miljöer

Eftersom det här är Bagisbloggen vill vi givetvis veta vad du tycker om att bo här. Vad är bäst i Bagis? Och hur tror du det kommer sig att det bor så mycket kreativa människor här?

Bäst med att bo i Bagis är att man hela tiden stöter på människor som vill mötas. Och då delar man genast med sig lite mer av sig själv, blir lite gladare och orkar lite mer. Bagis känns som en social plats.

Att det bor så många kreativa människor här beror nog på att det är lite mindre dåligt väder här än på andra platser. Nej, jag vet faktiskt inte. Lika söker lika? Det känns som om det börjar hända en del i Bagis, och det ena drar igång det andra

Förutom bloggen, vilka projekt håller du på med just nu?

I illustrationsväg håller jag på med en serie teckningar till en utställning i Halmstad i vår som jag gör tillsammans med en textförfattare: Lotta Ahlgren Svensson. I färg, vilket jag inte brukar göra, varav en viss nervositet. Annars jobbar jag mest med att kränga kalendern jag gör varje år så här när det närmar sig jul. Men det verkar som om man får ligga i om det ska bli årets julklapp…

 Årets julklapp lär ju vara ”den färdiga matkassen”, så en kalender låter ju som ett bra komplement. Hur får hugade spekulanter tag i den?

Man går in på bloggen och lämnar ett litet meddelande (där kan man också kika lite på hur den ser ut) eller så mejlar man karolina_oad@hotmail.com så återkommer jag med detaljerna!

Avslutningsvis undrar Bagisbloggen vilken  kreativ bagisbo du tycker ska intervjuas härnäst?

Åh, jag vet precis: Elsa Chartin. Hon är textilkonstnär och jobbar med en annorlunda och häftig teknik!

Bagisbloggen tackar Karolina och håller tummarna för att Elsa ställer upp för nästa mini-intervju.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...