Hurra Bagarmossen har fått en cykelpump – och det här händer med boulebanan

foto: Josefine Almeddine

Bagis centrum har fått en cykelpump! foto: Josefine Almeddine

Den 2 augusti skrev Åsa en kommentar på Bagisbloggen apropå förändringarna i centrum efter Boendedialogen:

”Jag önskade en fast cykelpump…det borde inte vara så dyrt att installera? Men vad vet välan jag!”

Den 12 augusti skrev Charlotte Printz på Stockholmshem:

”Jag såg (…) att du fått kommentarer om cykelpump vid tunnelbanan, det ska Trafikkontoret ordna. Så är den inte på plats, så är den i alla fall på gång. ”

Och idag postade Josefine en bild i Facebookgruppen Bagis! med kommentaren:

”Har ni sett att det finns en cykelpump vid sidan om tunnelbanan? Den står till höger om stationen, om man står med torget i ryggen, och har pump för två sorters ventiler.”

Bagisbloggen ropar Hurra! Och känner att den här gången har Boendedialogen verkligen resulterat i något som kommer att användas. Boulebanan är som bekant sorgligt oanvänd. Flera har på sistone gjort sig roliga över den på Facebook och många har undrat hur tankarna gick när det offrades handikapparkeringsplatser för att bygga en oanvänd boulebana.

Den berömda boulebanan som täcker handikapprutan. (foto: Bagisbloggen)

Den berömda boulebanan som täcker handikapprutan. (foto: Bagisbloggen)

Charlotte Printz på Stockholmshem är besviken över att boulebanan inte används, och lite förvånad eftersom ”det ändå var flera som önskade en bana just i centrum”. Det uttrycker hon i ett mejl till Bagisbloggen, där hon på frågan om handikapparkering skriver:

När det kommer till handikapparkering så kommer dessa ersättas. Men de kommer troligen delas upp på var sin sida av centrum för att öka tillgängligheten.

Charlotte Printz berättar också att vad hon förstått är borttagandet av parkeringsplatser precis vid tårtan ett sätt att minska trafiken och öka tryggheten för lekande barn på själva torget.

Kvar återstår problemet att ingen spelar boule. Kanske kan något av kaféerna låna ut klot, är ett förslag. Eller kanske vi kan dra igång en turnering? Med tanke på att Bagarmossen numera har tre bouleplaner inom en radie av en kilometer skulle vi kunna anordna en Bagis Boule Open 😉

Någon som har några förslag, eller är sugna på ett parti?

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...