Han missade Woodstock… och lanserar självbiografi i Bagis

Jag missade WoodstockJag var bra nära att skriva rubriken: ”Erich, svensken i Midnight Express bor i Bagarmossen”. Men dels kanske inte alla därute minns detta omtalade fängelsedrama från 1978, dels är det inte Erich, utan personen som filmens karaktär baserades på som bor i Bagis. Och nu har Bengt O Björklund, som han heter, författat en poetisk självbiografi som på 117 sidor tar läsaren med på en resa från födseln 1949 via modsliv i mitten av 60-talet (jovisst träffar han även ”filmstjärnorna” Kenta och Stoffe), till hippieliv och fyra år i turkiskt fängelse.

Självbiografins titel ”Jag missade Woodstock” är ganska underfundig. Det är ju ganska många… inte minst svenskar som missat Woodstockfestivalen. Läser man boken inser man att Bengt tillhör de svenskar som man nästan förväntat sig vara där. Men ödet ville annat, och när festivalen ägde rum sommaren 1969 satt Bengt inspärrad i ett turkiskt fängelse dömd att avtjäna ett tolvårigt straff  för innehav av 30 gram hasch. Inte nog med det: samma dag som första konserten på Woodstock spelades, den 15 augusti 1969, fyllde Bengt 20 år.

Såhär på några dagar exakt 40 år senare kan vi som läsare slunga oss tillbaka i tiden och ta del av ett tidsdokument, som bjuder på ”drugs, sex and rock’n’roll”, med betoning på ”drugs” och utan att på något vis försköna. Poeten och konstnären Bengt O  Björklund kan du träffa den 26 augusti klockan 19:00 på Bagarmossens bibliotek. Då lanseras boken och författaren intervjuas av bokförlaget Podiums tf förlagschef Helena Eitrem.

Är du sugen på att köpa boken redan nu? Bengt meddelar att den går att köpa på såväl Peppes Café som Sherlock Holmes Inn för 100 kronor. På förlagets hemsida kostar den 110 kronor och i bokhandeln lär den hamna på runt 150 kronor.

Förresten 20 år + 40 år= 60 år… Det innebär att Bengt fyller 60 på lördag. Grattis från Bagisbloggen!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...