Grattis bagisbon och koreografen Malin Hellkvist Sellén!

Malin Hellkvist Sellén (Foto: Åse Bengtsson Helin)

Den 2 oktober tillkännagav Konstnärsnämnder vilka som erhållit nämndens långtidsstipendier (se här). Och på listan med framstående filmare, skådespelare, bildkonstnärer, teaterregissörer, kompositörer märks bagisbon och koreografen Malin Hellkvist Sellén. Så här sammanfattar Konstnärsnämden hennes insatser:

Koreografen Malin Hellkvist-Sellén arbetar som koreograf med  Stockholm och Sverige som bas. Hon har en normkritisk ingång i arbetet
och är senast uppmärksammad med dansföreställningarna ”Kristen kväll”  och ”Inom rimliga gränser” med bl a rullstolsbundna personer och på
scenen. Hon jobbar utifrån ett queer-feministiskt perspektiv, med annorlunda motiv och tar ofta upp aktuella politiska frågor på sitt eget sätt.
Vid sidan om sitt eget produktionsarbete arbetar Malin som koreograf i andra konstellationer och sammanhang.

Givetvis är det en stor ära att bli långtidsstipendiat men som kulturarbetare är det också en fantastisk trygghet. När undertecknad träffar och gratulerar Malin i lekplatsen Tråget konstaterar hon nöjd att hon räknat ut att stipendiet som ger cirka 7000 kronor i månaden i tio år innebär att hennes hyra är fixad 10 år framåt!

Återigen grattis Malin!

Mer om vad Malin håller på med hittar ni på hennes hemsida: http://malinhellkvistsellen.se/

(och tack till Elsa som tipsade Bagisbloggen om utmärkelsen)

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...