Dansa in det nya året i Bagis – Dansstudio Style, Funky Kidz och Kulturskolan

foto: Anders Engström

 

Som småbarnsförälder fick jag idag ett utskick från ”Funky Kidz” som ordnar tio veckors danskurs för barn i åldrarna 2-8 år. Och i år har franchisekonceptet Funky Kidz kommit till Bagis där de kör kurser i Folkets hus med kursstart vecka 6 (mer info här).

DansstudiostyleSom många bagisföräldrar (och bagisbor utan barn) vet är dock barndans inget nytt i Bagarmossen. Sedan hösten 2009 är Bagarmossen begåvad med en egen dansstudio! Då öppnade nämligen tävlingsdansarna Yvo och Elisabeth sin Dansstudio Style på Ljusnevägen 3. Där erbjuder de tolvfaldiga svenska mästarna (jo dans är en sport) kurser i allt från barndans till street, pardans, bugg, salsa och foxtrot.

Vecka 3 börjar deras nybörjarkurser i salsa, bugg och foxtrot, 10-dans och streetdance (kurser från 7 år till vuxen ålder).

Vecka 5 börjar kurserna i barndans (3-4 år) och showkids (som är tänkt för barn 5-6 år).

Läs mer på deras hemsida >>

Ett än mer etablerat alterantiv är Kulturskolan i Bagarmossen. Här finns det en mängd kurser för barn från 7 år och uppåt (även 6 år, men dock inte dans).

Har du barn i åldern 7-12 år finns kursen ”Dansmix”. Så här beskrivs den på Kulturskolans hemsida:

Här får eleven prova på olika dansstilar t.ex  balett, jazz, street, modernt och danser från andra delar av världen. Eleven får lära sig grunderna och utveckla sitt eget sätt att uttrycka sig. Enkla danssteg sätts ihop till olika danskombinationer och vi visar upp vad vi lärt oss i slutet av terminen.

Det finns även en kurs för mindre barn i Streetdance. Och för lite äldre barn (13 år uppåt) finns det såväl kurser i streetdance som  jazz- och showdans, modern dans och klassisk balett.

Du hittar hela kurskatalogen här >>

Balett (bild från Kulturskolan)

Balett (bild från Kulturskolan)

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...