Bytesrummet i brf Voxnan – en mötesplats med miljötänk

Det var när den anrika pizzerian på Voxnegränd flyttade ut som tanken på att använda den tomma lokalen till ett bytesrum föddes. Arbetsgruppen som bildades grundrenoverade utrymmet och på hösten 2012 kunde bytesrummet invigas. Redan från start blev lokalen en succé bland medlemmarna i brf Voxnan.

Alexandra Fredriksson, en av drivkrafterna bakom bytesrummet, berättar:
– Tanken med bytesrummet är att ta hand om alla de användbara saker som ofta annars hamnar på tippen. Miljötänket är viktigt och det som en person inte längre behöver kanske någon annan längtar efter att få lägga vantarna på. Det kostar inget att fynda, hittar man något man vill ha är det bara att ta. Vi har också märkt att medlemmarna uppskattar att de kan lämna in saker som de inte längre behöver.

För de boende i föreningen har bytesrummet blivit en naturlig mötesplats. Det har fasta öppettider och bytesrumsgänget finns alltid på plats och visar upp nyinkomna prylar.

Alexandra fortsätter:
– Vi ska ha vår traditionella höstloppis i föreningen den 11 oktober och då passar vi på att öppna upp bytesrummet för allmänheten. Den som vill är då välkommen att höra mera om hur vårt bytesrum fungerar i praktiken och vi hoppas att flera föreningar ska bli inspirerade till att öppna sina egna bytesrum. Samtidigt kommer vi att sälja prylar till väldigt humana priser, det mesta kommer att gå för en krona, en femma eller en tia – vi vet att det finns många bagisbor som gillar loppisar så vi hoppas att de på sin lördagspromenad tar en sväng förbi Voxnegränd och botaniserar bland allt som erbjuds.

Brf Voxnan håller öppet hus i sitt bytesrum (Voxnegränd 12) lördagen den 11 oktober kl 11-15. I samband med det öppna huset kommer att föreningens traditionella höstloppis att gå av stapeln.

Barbro

Reste i flera år runt i världen med sin ryggsäck och letade efter ett hem, men för tolv år sedan blev hon helt otippat stormförtjust i Bagis. Så nu är ryggsäcken lagd på hyllan och bopålarna fast förankrade här. På sin fritid går hon gärna på upptäcksfärd och i bloggen kommer hon att dela med sig av sina i bagisiakttagelser.

Du gillar kanske också...