Borta bra men Bagis bäst

DN-artikelHar varit borta ett tag från mitt kära Bagis. Då och då påmind om Bagis existens via min 1,8-åriga dotter som då och då klämmer i med ett glatt ”Bagarmossen”. Somliga tror att det är hennes föräldralediga pappa som lärt ut detta som ett slags Bagisbloggs-lanseringstrick. Men nej, det är faktiskt kvinnorösten i tunnelbanan som med sitt ”Nästa Bagarmossen”, gjort henne så uppsluppet lokalpatriotisk.

En annan påminnelse om Bagarmossen fick jag häromveckan när jag bläddrade i en norrländsk lokalblaska och kunde läsa TT-nyheten ”En stökig natt i Bagarmossen”. Efter att ha läst nyhetsnotisen (som tack vare TT:s försorg spreds över hela Sverige ” VK, NSD, Folkbladet, SN, Svd, Expressen, BT, SR mfl) började jag nästan undra om det fanns något av mitt kära Bagis att komma tillbaka till. Men väl hemma i Bagarmossen var det lika lugnt och positivt som vanligt.

Jag surfar runt lite grann och läser DN:s artikel om den stökiga kvällen (jo, faktiskt har Dagens Nyheter bemödat sig med att göra lite research utöver TT:s rapportering), och slås av hur så få individer på så pass kort tid kan göra så mycket skada. 17 krossade fönster på det nybyggda Bagishuset, en bil uppbränd och attack mot polisbil. ”Party” kanske kvartetten med 18-åriga kids tänkte, samtidigt som de skapade dålig reklam för Bagis i nyhetstorra lokaltidningar hela riket runt.

”Idioter”, tänker jag, men tänker inte ge dem mer utrymme än så. Det här är en blogg om alla positiva krafter i Bagarmossen, och kids som grottar ner sig i polishat och tror att de är balla om de bränner bilar och krossar rutor hör till den negativa minoriteten. En minoritet man visserligen inte kan tiga ihjäl men förhoppningsvis krama ihjäl… ”gruppkram” någon 😉 Eller är det bara fler poliser och nattvandrare som gäller? (enligt DN-artikeln rådde det polisbrist eftersom merparten av förortspolisen var inne i stan och vaktade EU-toppmöte)

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...