Bagisforum – här diskuterar man Bagarmossen på nätet

bagiscommunityFebruari 2009 startade bloggen du läser nu. Ungefär samtidigt startade Bagis.nu, som fungerar lite som en portal för kulturevenemang i Bagarmossen och drivs av föreningen Bagisgrannar. En av drivkrafterna bakom att undertecknad startade Bagisbloggen var att det också skulle funka lite som ett diskussionsforum. Därför har kommentarerna varit viktiga. Det senaste året har jag dock märkt att kommentarsaktiviteten gått ner samtidigt som besökssiffrorna ökat… en av orsakerna till detta stavas ”Facebook”.

Oktober 2011 startade Bagisbloggen Facebooksidan www.facebook.com/bagisbloggen, som numera har över 550 fans. Här kommenteras en hel del av de nyheter som skrivs här på bloggen. Fansidor om Bagarmossen finns det faktiskt några (störst och äldst är denna), men vill man diskutera är Facebooks grupper bättre och ett kul tillskott är gruppen Bagis! som på bara ett par månader har fått över 300 medlemmar och en hel del aktivitet!

Och här några grupper för folk med specialintressen:
Bagarmossens bästa ateljékollektiv
Filmkluster Bagarmossen (som vi skrivit om här)
Bagarmossens second hand (fynda hos grannen)
Allt om exploateringen Bagarmossen-Skarpnäck
Bajenfans Bagarmossen
Bagarmossens spelmanslag
Bagis gerillaträdgård

Men Facebook är inte allt, och inte optimalt. Framförallt är det inte alla som vill vara med i Facebook. Kanske en grupp på Google+ kan vara ett alternativ 😉 Eller ska Bagisbloggen dra igång sitt eget community?

Vad tycker ni? Kommentera gärna nedan 😉

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...