Bostadsbytargruppen för dig som vill bo kvar i Bagis

Facebook har begåvats med ytterligare en intressant grupp för Bagisbor. Bagisbloggen sniffade reda på denna för några veckor sedan, skickade iväg några frågor till en av grundarna Josefine Almeddine och här är svaren:

 

Josefine Alameddine

Josefine Alameddine

Bagisbloggen: Hej Josefine, du och Ellinor har startat Bagarmossens bostadsbyte på Facebook – varför?

-Det började med att Sakina Fu, nu också administratör i Bagarmossens bostadsbyte, lade in en bytesannons för lägenhet i Bagis!-gruppen på facebook. Ellinor Mothander föreslog i samma tråd att någon skulle starta en bostadsbytesgrupp för Bagis. Jag har själv för något år sedan startat en grupp som heter Byta bostad Stockholm, så jag blev intresserad och startade Bagisgruppen. Många som bor i Bagis verkar vilja bo kvar i området, inklusive jag själv, men vill av olika anledningar byta boende.

 Bagisbloggen: Hur fungerar det hela? Har ni några särskilda regler?
-Vi har inga regler än så länge och det har funkat bra. Man lägger in sin annons, vad man har och vad man vill byta med. Jag tänker att det inte är helstrikt att det bara får bytas inom Bagis, men att vi håller oss inom södra linje 17.

Bagisbloggen: Gruppen har i skrivande stund 48 medlemmar. Hur stort tror ni att behovet är i Bagis?
-Senast jag tittade hade vi 73 medlemmar, antalet har ökat sakta men stadigt under den dryga vecka vi har varit igång. Jag tror att behovet är ganska stort, jag tror att många vill bo kvar i Bagis – problemet är väl att det exempelvis inte finns så många stora lägenheter att byta till sig, plus att många hyreslägenheter har sålts ut och blivit bostadsrätter.

Bagisbloggen: Är det någon som lyckats byta bostad via gruppen?
-Jag vet faktiskt inte om något byte blivit av än, men vi har å andra sidan bara hållt på i en dryg vecka.

Bagisbloggen: Varför vill man bo kvar i Bagarmossen?
-Mina bästa argument för att bo kvar i Bagis är människorna, närheten till stan, närheten till naturen och det engagemang som Bagis är en del av här ute på linje 17.

Tack till Josefine för svar på frågorna! Intervjun gjordes för ett litet tag sedan, och i skrivande stund har faktiskt gruppen 86 medlemmar.
Kolla in gruppen är >>>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...