Bagisbor i ipad-app del 1: Elsa Chartin

elsastart

Wood-the-core-of-scandinavian-design-by-hemstilat_coverFör ett tag sedan släppte undertecknad med fru en app för ipad på engelska med den bombastiska titeln:
Wood – the core of Scandinavian Design.
Appen är till stor del skriven och till viss del plåtad i Bagis, samt formgiven och ljudsatt i Bagis. Och så figurerar ett par bagisbor och personer med Bagiskoppling. Eftersom appen inte fått särskilt stor spridning i Sverige (trots fantastisk uppmärksamhet i Etc 😉 tyckte jag det var lite kul att bjuda på lite utdrag på svenska från appen. De finfina bilderna är knäppta av Martin Stenmark. Klicka på dem så ser du dem i bättre kvalitet!

 

Först ut är: Textilkonstnären Elsa Chartin!

Elsa som det senaste halvåret varit mycket i ropet (är bland annat med i en stor intervju i senaste numret av tidskriften Hemslöjd) och intervjuades faktiskt av Bagisbloggen redan för två år sedan under vinjetten Kreativa Bagisbor. Eftersom både jag och min fru tycker hon är så bra kunde vi inte låta bli att bjuda in henne till att medverkar i artikeln “Seven make a difference”:

Vad får man om man sätter samma sorts pall i händerna på olika kreatörer och ber dem dekorera den? Elsa var en av sju kreativa personer med olika bakgrund och stil som fick gå loss på Ikeas enklaste pall: bekväm.  Vi bad dem låta inspirationen flöda, ta det som fanns i lådorna där hemma och skapa en pall utifrån deras egen stil. Här är Elsas bidrag:

Elsa Chartin om sin pallen hon skapat:
“Jag funderade på olika alternativ ett par dagar men min första tanke var att klä in den i ett av mina tyger. Jag hade tyget sedan tidigare och förstod när jag såg det hur jag skulle göra. Jag klippte till bitar som passade pallens delar och limmade med vävlim. Sedan skruvade jag ihop pallen och lackade med ett vattenbaserat lack ett par gånger. Själva tyget är ett shiborityg med enkel mönstring och i två ganska starka färger, inspirerat av den ryska balettens kostymer. Jag tyckte det passade bra ihop med den enkla formen på pallen.”

Mer om Elsa Chartin: www.elsachartin.com

Den interaktiva appen med massvis med spännande läsning (och soundtrack av bagisbon Mats Ingemansson) går att köpa (billigt, billigt!) i Appstore för alla er med ipad.
Kollar här >>

Mer om projektet Hemstilat som ligger bakom appen: www.hemstilat.se

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...