”Bagis oaser” – ett förslag på hur Bagis kan byggas ihop med Skarpnäck – vad tycker du?

OBS! Sedan 10 oktober finns det ett särskilt inlägg där man kan diskutera alla byggplaner i Bagis. Diskutera gärna här: bagisbloggen.se/byggplaner

Idag bor det runt 10 000 personer i Bagarmossen. Och vi är på väg att bli fler. De senaste åren har det poppat upp såväl nya radhus vid Djursjukhuset, bostadsrättslägenheter snett mitt emot Djursjukhuset, både hyresrätter och bostadsrätter vid infarten till Bagarmossen samt bostadsrättspunkthus längs cykelvägen mot Kärrtorp.

Och det finns planer på mer. Framöver tänkte Bagisbloggen djupdyka i Stadsbyggnadsnämndens protokoll och rota fram lite detaljer om kommande byggen (det talas exempelvis om byggen av radhus vid Brotorpsskolan och Förskolan Äventyret). Men idag lägger vi upp information om ett förslag från arkitektbyrån Utopia som flera personer tipsat om.

Det är redan beslutat Det finns sedan länge planer på att Bagarmossen och Skarpnäck ska förbindas med en bilväg, och tanken är att denna ska gå från Rusthållarvägen, förbi Bergholmsskolan och ansluta till Skarpnäck i närheten av Bergholmstorpet. Arkitektbyrån Utopia har tagit fram ett förslag om hur detta ska kunna kombineras med nya bostäder och förslaget kallar de: ”Bagis oaser”

Kolla in hela förslaget här >>

Tyck gärna till (det kommer jag göra!)
—-

OBS! Redigerade uppgiften om att det redan finns beslut på att en väg ska dras. Efter att ha rotat lite kan jag inte hitta vart jag fått det från. Däremot verkar Staden uppenbarligen förbereda sig för detta, ungefär som man EU-anpassade Sverige långt innan Sverige blivit medlemmar i EU 😉

OBS nr 2:
Innan du kommenterar läs gärna uppföljningsartikeln där förslaget är mer utförligt och där vi också berättar att Utopias förslag är ett av tre förslag. Dessa är tänkta som underlag för ett kommande förslag från Stadsbyggnadskontoret. Det är inte Utopia som föreslagit bilväg, det var en av förutsättningarna när de skulle ta fram förslag.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...