Back to Bagarmossen – Bagisbloggens favoritlåt just nu

Bagisbloggen har lite koll på vad det skrivs om Bagarmossen på nätet och plötsligt vimlade det av referenser till låten ”Back to Bagarmossen” på såväl bloggar som på Twitter. Nyfiket följde undertecknad upp länkarna och upptäckte att låten släppts av bandet Paper och är en cover på en låt av bandet Les Big Byrd som i sin tur på samma skiva gjort en cover på en låt av Paper…  Tydligen kallas det här för ”split single”, och det som gör det lite extra roligt är att banden på ”sin sida” av skivomslaget härmat det andra bandets stil…

Förvirrade? Well, strunt i det, det viktiga för Bagisbloggen är givetvis att utröna varför den här förbaskat bra låten heter ”Back to Bagarmossen”.  Den frågan funderade jag över på tunnelbanan på väg till jobbet, när jag insåg att det var något väldigt bekant med bandet Paper. Javisst fan, sångaren Calle Olsson (även känd från banden Bear Quartet och Paddington) jobbar ju faktiskt på mitt jobb. Så när jag kom fram till jobbet haffade jag Calle, berömde honom för låten och undrade om det där med Bagarmossen:

-Visserligen har jag bott i Bagarmossen, berättade Calle, men det har inget med låten att göra. Det är en cover på en låt av Les Big Byrd, och Joakim Åhlund som är med i det bandet har vuxit upp i Bagarmossen.

Så det var förklaringen. Bröderna Åhlund (kända bland annat för sina band Teddybear Sthlm och Caesars Palace (nedkortat till Caesars efter att casinot i Las Vegas hotade med att stämma dem)) växte upp i Bagarmossen.

Det var förklaringen.

Och på bloggen Absolute Noise hör ni Papers utmärkta cover på låten >>

(Du måste ha Adobe Flash för att spela låten. Absolute Noise inlägg om den hittar du här >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...