Babyboom i Bagis

Kunde inte låta bli att illustrera med en bild på min dotter Vanna när hon var 2 dagar gammal.Efter att ha bott i Bagarmossen ett par år kan man konstatera att två kategorier flanörer dominerar: De som går runt och rastar hunden, och de som går runt med barnvagn… Vid intagningen till förskolorna vid årskiftet var det så fullt så att en del bagisbarn hamnade på förskolor i Skarpnäck och Kärrtorp, paviljong har öppnats vid förskolan Såpbubblan och i skrivande stund färdigställs den nya förskolan Spindelblomman (även om det ryktas om att den öppnas först i januari).

Allt tycks vara belägg för Babyboom i Bagis, och häromdagen läste jag siffor i Stockholm City som tycks bekräfta bilden. Enligt deras staplar föddes det för elva år sedan 470 barn i stadsdelen Skarpnäck vilket kan jämföras med siffrorna från förra året då 670 barn kom till världen. En ökning på runt 30 procent.

Tillägg: Apropå brist på förskoleplats: Trots babyboomen verkar det faktiskt i höst finnas betydligt fler lediga platser på förskolan än i vintras. I Skarpnäcksområdet ska det finnas 25 lediga, icke tillsatta, platser i höst. Allt enligt protokoll senaste sammanträdet i Skarpnäcks stadsdelsnämnd. Vart i Skarpnäck de lediga platserna finns meddelas inte i protokollet.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.