8 heta tips för föräldralediga i Bagis…

I Bagis fullkomligt kryllar det med nyblivna föräldrar. Så här några Bagistips för dig som är föräldraledig. Någon som har fler tips på lager? Hojta:

Tips 1:
6 oktober –  Med barnvagn i Nacka-reservaten

Det finns mycket att uppleva i Nackareservatets lättillgängliga natur. Passa på att lära dig innan barnet börjat fråga! Pella Thiel guidar föräldralediga med små barn som åker vagn.
Rast med tillfälle till matning och blöjbyte vid Söderbysjön.
Samling kl 10.00 vid Bagarmossens T-bana, avslut vid Björkhagens T-bana.
Promenaden är cirka 3 kilometer lång och tar cirka 3 timmar.
Kostar: 60 kronor. 40 kronor för medlemmar i Naturskyddsföreningen. Gratis för barn under 15 år. Mer info >>

Tips 2:
Mamma & barngympa i Folkets Hus:

För dig som just fått barn och vill komma igång med träningen erbjuder friskvårdskonsulenten Nella skonsam träning i Folkets Hus i Bagarmossen. Varje torsdag, 10.15-11.00 fram till jul, motionerar du medan ditt barn ligger på en medhavd filt. Passet är speciellt anpassat till nyblivna mammor och ger styrka och kondition utifrån dina och ditt barns förutsättningar.

Tips 3:
Fyrens Öppna förskola:

För några år sedan stängdes Öppna förskolan Brödkaveln i Bagis. Den slogs ihop med Skarpnäcks öppna förskola och flyttade till Kärrtorp där den lever och frodas under namnet Fyrens Öppna förskola (läs om invigning här). Det bästa sättet att hålla koll på vad som händer där är att bli medlem i Fyrens Facebookgrupp >>

Tips 4:
Sångstund i Bagarmossens kyrka:

I stort sett varje torsdag klockan 10-11:30 är det sångstund för barn (0-4 år) och vuxna i Bagarmossens kyrka.

Tips 5:
Föräldrafika på Café Harriet, Skarpnäcks kulturhus:

Saxat från hemsida:
”Varje onsdag kl. 11-14 är det föräldrafika med lek. Du från 0 år och uppåt kan ta med dina föräldrar till Skarpnäcks Kulturhus. Där träffar du dina polare, leker på mattorna eller ser på lite kultur. Sen kan ju mamma och pappa få relaxa med en kaffe och en rabatterad föräldrafikas lunch! För den som glömde barnmaten så finns det alltid att köpa! ”
Undertecknad har aldrig varit där på föräldrafika, men däremot vid andra tillfällen, och aldrig varit besviken.

Tips 6:
Besök Bagarmossens bibliotek

Då och då arrangerar biblioteket sagostunder. Men bibliotekets barnavdelning är alltid värd ett besök. Till och med när du är föräldraledig med spädbarn 😉
Läs mer >>

Tips 7:
Handla på Konsum, få gratis frukt…

Ett hett tips för dig som är föräldraledig med lite barn som är så pass stort att det gärna tar sig en banan till mellanmål. Mellanlanda gärna på konsum på vägen hem från dagens utflykt. Där får barnen en gratis frukt medan du handlar.

Tips 8:
Grilla i parkleken Brödkaveln på torsdagar!

Mitt i Bagis ligger parkleken Brödkaveln som kommunen själva beskriver som ”en ganska sliten men trevlig lekplats”.
Där du med framförallt lite äldre barn (alltså inte spädbarn) kan ha kul i gungor, klätterställningar och med bandyklubbor och coola trehjulingar. På torsdagar från klockan 14 är det grillning.
Läs mer om parkleken här >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...