60 ungdomsbostäder byggs snart i Bagis – läs och tyck till innan 20 augusti!

Planen att bygga 60 “ungdomsbostäder” på Ätravägen i Bagarmossen har nu nått det den så kallade utställningsfasen då planerna ställs ut, och presenteras och medborgarna har en sista chans att lämna sina synpunkter (fram till den 20 augusti). Steget därpå är godkännande  och därefter kan beslutet överklagas (om  sakägare inte fått svar på synpunkter som lämnats skriftligen) eller få laga kraft. Läser man om projektet hos byggherren Besqab räknar de med att planarbetet är klart 2014, bostäderna (60 lägenheter på 1 rum och kök på cirka 32 kvadratmeter) börjar säljas mot slutet av 2014 och inflyttning sker mot slutet av nästa år.

Bagisbloggen har fått mejl från boende i området som under processen har haft en hel del kritik mot projektet. Bland annat har det påpekats att det blir brist på parkeringsplatser, att husen skulle hamna väldigt nära husen på andra sidan vägen och skugga dem, att de ursprungliga arkitektoniska planerna från 50-talet rubbas när skogen tas bort och att de nya husen inte harmoniserar med omgivningen. Dessa synpunkter, samt några invändningar från Skönhetsrådet (som inte motsätter sig exploateringen, men tycker att husen enligt planen inte håller samma kvalitet som den omkringliggande 50-talsbebyggelsen) finns samlade i detta dokument >>

Där går också läsa ett par postiva kommentarer som: “Det är positivt att bygga smålägenheter” och “Det byggs för få bostäder i Stockholm, välkomnar tillskott som utnyttjar befintlig infrastruktur”.

Sedan dess har planerna reviderats en del, bland annat med ny disposition av parkeringar, vilket ni kan se i bilden nedan:

gamla_nya

Det nya förslaget och övriga handlingar i ärendet hittar ni här >>

Läs gärna igenom förslaget och kommentera nedan. Och skicka givetvis även in dina synpunkter till Stadsbyggnadskontoret.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...