Tredje gången: Bagarmossens skola vann pepparkakshustävlingen!

Bagarmossens skolas pepparkakshus

 

Som många säkert känner till har Arkitekturmuseum varje år i juletid en pepparkakshustävling. Och för tredje gången har nu Bagarmossens skola vunnit en av priskategorierna. Det berättar Åse Karlsen, stolt förälder till ett av barnen i klass 1B:2  som vunnit tävlingskategorin:”upp till 12 år”. Temat för tävlingen var framtidsformer, och skolklassen har med hjälp av pappersmodeller tagit fram sitt förslag som de sedan återskapat i pepparkaka. Så här beskriver barnen själva sitt verk:

“I vår framtid har vi trädkojor där man bor och tränar, då slipper man hugga ner träden för att bygga hus. De som tränar producerar el till de andra och får lön för det, så ingen behöver vara arbetslös.”

Se där, lite konkreta, smarta lösningar på svåra framtidsproblem! Och det smarta bygget föll juryn på läppen. Här är deras motivering:

I framtiden tränar vi i bärkraftiga trädkojor och producerar grön el samtidigt. Med imponerande återhållsamhet, nytänkade i materialvalen och en välväxt komposition gestaltas en hel miljö med baktankar även på morgondagens arbetstillfällen. Varning: Förslaget innehåller tankenötter!

Haddy Bojang, fritidspedagog i Bagarmossens skola, vid prisutdelningen.

Haddy Bojang,
fritidspedagog i Bagarmossens skola, vid prisutdelningen.

Hur kommer det sig då att Bagarmossens skola är så framgångsrika på pepparkaksbyggen? Åse har en teori:

– Receptet bakom skolans framgångar på området tror jag är kombinationen härliga barn från kreativa Bagis 🙂 och eldsjälen Haddy Bojang, fritidspedagog i Bagarmossens skola. Hon låter processen ta sin tid och lyckas ta till vara på barnens idéer.

Bra jobbat Haddy! Bra jobbat klass 1B:2! Och kul att Bagarmossens skola åter utmärker sig!
(Några tidigare utmärkelser: Bästa skolmaten, Kvalitetsutmärkelsen 2011)

Här kan du läsa om alla vinnarna i pepparkakshustävlingen >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.