Så kan vi i Bagis hjälpa flyktingarna!

flyktingar

Sedan ett tag tillbaka finns den fenomenala Facebookgruppen “Vi som tar emot flyktingar på STOCKHOLMS CENTRAL” där volontärer organiserar sig för att hjälpa flyktingar som anländer till Centralstationen med mat, boende, tolkhjälp, juridisk hjälp, läkare mm. Sedan några dagar finns också möjlighet för oss som bor i Bagarmossen/Skarpnäck att hjälpa till på hemmaplan. IOGT-NTO har öppnat sina lokaler i Skarpnäck för 21 personer. Om du är intresserad av att hjälpa till kan gå med i Facebookgruppen “Sovplats Hangaren i Skarpnäck” här >>  Du kan också läsa lite mer om Hangaren i lokaltidningens artikel >>

 

Det här rör sig om akuta tillfälliga insatser. Vill du göra en mer långvarig insats är ett tips att besöka Stadsdelsnämndens möte på torsdag 24 september klockan 18. Då händer nämligen detta:

Flyktingar – så blir du familjehem eller volontär.

Stockholms stad gör en rad insatser för de flyktingar som kommer hit. Staden organiserar bland annat boenden för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. Du som vill hjälpa till kan till exempel anmäla dig för att bli ett familjehem eller volontär för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. På sammanträdet berättar vi mer om hur du gör. Du får också lyssna på Tomas Ardenfors som skrivit en nyutkommen bok om sina erfarenheter av att vara familjehemspappa.

Mötet äger alltså rum nu på torsdag (24 september) i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25, klockan 18.

Läs mer om hjälpt till flyktingar i Stockholms stad >>

Lämna gärna fler tips i kommentarsfältet!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.