Konstnärer se hit – konstvandringsmöte imorgon och konstfoajén söker dig…

Bagis.nu kan man läsa att arrangörerna av höstens konstvandring (som äger rum den 25 september) har ett möte imorgon söndag, 28 augusti. Så här står det:

På söndag den 28/8 kl 18.30 är det dags för ett möte inför konstvandringen den 25 september i höst. Ska du ställa ut eller vill du hjälpa till? Alla är välkomna och mötet hålls i Bengt och Gertrude Björklunds ateljé på Nissastigen 25, en trappa ner. Har du frågor skicka ett mejl till Barbro Flermoen!

Och när vi ändå har fått alla Bagiskonstnärers uppmärksamhet, kan vi tipsa om att Skarpnäcks Kulturhus söker konstnärer till två utställningar. Vi saxar lite information från hemsidan:

Bild lånad från kultureniskarpnack.se. Foto: Gustav UddKonstfoajén i Skarpnäcks Kulturhus söker konstnärer som är intresserade av att delta i två av höstens utställningar som går under temat MOVEMENT – att fånga och vara en rörelse. Konstnären tolkar fritt utifrån temat och kan söka för att delta i utställningar på två olika perioder.

PERIOD 2
7 okt – 16 nov

Skarpnäcks Kulturhus har som mål att fylla hela konstfoajéns minsta centimeter med konst. Vi söker verk som skildrar rörelse, att föra sin kropp men också att gå samman för kollektiva handlingar. Tolkningen och vad du väljer att skildra är upp till dig. Till denna period tar vi in samtliga konstformer och kommer i största möjliga mån även att ta in installationer av olika slag.

PERIOD 3
18 nov – 14 dec

Denna period hänger vi åt den tvåtusenåriga konstformen från Kina dvs Screentryck eller även kallat Silkesscreen. På samma tema, att fånga en rörelse (kroppslig och kollektiva handlingar) söker vi screentrycksutställningar. Är du ett gränsfall till en annan konstform så ber vi dig att skicka in ditt bidrag i alla fall!

 

Mer information hittar ni på sajten Kulturen i Skarpnäck och på Facebooksida.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...