Kanelbullens dag i Bagis med omnejd

Idag är det kanelbullens dag, detta härliga jippo instiftat Hembakningsrådet 1999 med syfte att öka försäljningen av jäst, mjöl, socker och margarin. Uppenbarligen har de lyckats för i stort sett varenda människa jag träffat idag har nämnt det för mig. Längs min cykeltur till Fyrens Öppna Förskola i morse stötte jag på gatupratare såväl utanför butiker som kaféer (Lilla Bagis i Bagis och relativt nyöppnade Mitt Fik i Kärrtorp). När jag och min dotter nådde vårt mål stod givetvis Carite i köket och bakade kanelbullar för glatta livet. 7 spänn, gjorde den bullen till en av dagens prisvärdaste. Och godaste.

 

Carite bakar på Kanelbullens dag Fyrens Öppna förskola

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.