Jovisst är det en ny förskola… men vad ska den heta?

Bagis allra senaste förskola

Huxflux var den där. En barack, mitt på gräsmattan vid Stångå/Lillåvägen. Jag har tidigare i en kommentar påpekat att det nog är en ny förskolepaviljong, och nu är det officiellt bekräftat. I slutet av augusti ska den öppnas och tanken är att klara av den babyboom som råder i Bagis just nu.
Som ni kanske förstår av byggkonstruktionen är det ingen permanent lösning. Bygglovet är tillfälligt och gäller upp till fem år. Så om babyboomen avtar kanske de Bagisbor som brukade solbada på denna gräsyta får gräsmattan tillbaka.

Vad förskolan kommer att heta har Bagisbloggen ännu inte fått veta. Kanske kan det utlysas en tävling? Kom gärna med förslag i kommentarsfältet. Som inspiration tänkte jag bjuda på min egen ranking av de nuvarande förskolornas namn:  (UPPDATERING: Hann aldrig bli en tävling. Namnet på förskolan blir: Spindelblomman. Minst sagt märkligt. Provade att googla på namnet och fick förutom kommentarerna till detta blogginlägg upp följande träff… )

Topplistan: De bästa och sämsta förskolenamnen i Bagis: 

1. Äventyret
Kommentar: Underbart namn. Klar man vill lämna sin unge till en förskola som bjuder på äventyr!

2. Lodjuret & Skatan
Kommentar: Okej, det är kanske lite väl barntradtionellt att döpa en förskola efter ett djur. Men ibland är jag traditionell… Så jag slänger i både den kommunala förskolan Lodjuret och föräldrakooperativet Skatan på plats två.

3. Såpbubblan
Kommentar: En riktig bubblare. Somliga dagar tycker jag nog att det är det bästa namnet. Mysigt på något vis.

4. Ljusglimten
Kommentar: Visst är det fint. Nästan lite för fint och puttinuttigt. Rent av religiöst…

5. Mumindalen
Kommentar: Svårt att ogilla Mumin.

6. Prisman
Kommentar: Känner mig lite kluven inför Prisman. Fint men nästan lite torrt. Kanske Regnbågen hade varit bättre?

7. Solbacken
Kommentar: Nej, det här känns inte rätt. Solbacken känns mer som ett behandlingshem eller ett sanatorium än en förskola. Fast förskolan på plats åtta är värre…

8. Syrengården
Kommentar: Hallå ”Syrengården”. Det ger helt fel associationer. Kliver jag inför grinden på syrengården förväntar jag mig senila gubbar och gummor som hålögt stirrar rakt framför sig medan underbetalda undersköterskor pilar omkring och matar dem med ljummet kaffe och torra kex. Byt namn!

9. Emågatan
Kommentar: Lite mer fantasi. Tack!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...