Hållbara Bagarmossen – Stockholmshem kör sin Hökarängensatsning i Bagis!

hallbarahokarangen

Jag vet inte om ni har varit i Hökarängen på sistone? Om inte kan jag avslöja att det de senaste åren hänt en hel del. Till stor del på grund av Stockholmshems projekt ”Hållbara Hökarängen”. Så här beskriver de själva några av de saker som åstadskommits i projektet:

Örtodlingar och bioodlingar har startat och humlesholkar har satts upp. Även arkitekturguidningar, kulturhus med barnteatern Tiddelipom, ett kulturcenter med café och lokala konstprojekt har startat. Och en mängd butiker och restauranger som Cevicherian, apoteket, Stadsmissionens Remake-butik, surdegsbageriet, ZOO-butiken och tatueringsstudion har öppnat under projekttiden.

Precis som Bagarmossen är Hökarängen en femtiotals-förort byggd för att husera barnfamiljer. Och precis som Hökarängen ska nu Bagarmossen (samt Solberg) få lite extra kärlek från Stockholmshem:

– Vi har valt ut dessa stadsdelar för att på samma sätt som i Hökarängen fånga upp det lokala engagemang som redan finns. Jag hoppas att vi ska kunna utveckla centrum och grönytor och bidra till sociala aktiviteter i dessa stadsdelar. Vi använder oss av erfarenheterna från Hökarängen men utgår från Bagarmossens och Solbergs unika historia, kvaliteter och inte minst det engagemang som finns.

Berättar projektledaren Emma Henriksson via ett pressmeddelande från Stockholmshem. I mejlkonversation med Bagisbloggen avslöjar Emma att projektet drar igång på riktigt i höst, men att man tjuvstartat litegrann i samarbete med Bagisodlarna.

Mer information om vilka konkreta projekt som ska dras igång och vem som blir kontaktperson meddelas lite längre fram. Vilka projekt det blir beror också till stor del på vilka förslag som kommer från oss som bor i Bagarmossen.

En första tanke från mig är på den där Cervicherian i Hökarängens centrum och en tråd på Facebook att Bagarmossen saknar en bra restaurang. Vem vet: kanske ett projekt som kan få stöd från Stockholmshem.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...