Fira nationaldagen i Skarpnäck

Idag är det helgdag och vi firar Sveriges Nationaldag, eller svenska flaggans dag, eller Gustav Vasas dag som den också har kallats.  Vi firar nämligen att Gustav Vasa valdes till kung 6 juni 1523. Tillhör du de som inte tycker kungar är så himla sexigt kan du idag istället säga att du firar Republikens Dag, eller så kan du helt enkelt bara njuta av att det är förbaskat fint väder.

Nog svamlat. Du som vill fira Sverige kan faktiskt även fira detta i Bagistrakten i lite mer ordnade former (uppdatering om firande i Bagis här). Här lite info om arrangemang i grannorten Skarpnäck:

På Nationaldagen blir det folkfest i Brandparken vid Skarpnäcks Allé.

Samverkangruppen håller för tredje året i den traditionella folkfesten. Det blir musik, dans och sång evenemang på scenen.

12:00 start med klockringning, fiolmusik – Annika Nygard, Nationalsången, After work Gospel / Psalm 4, Pilotgatans Ungdomstoner, Segen, Mirjam, Felicia, Vibe Tricks,  Beloved daughters of God, Zifa, Ansiktsmålning & minglande clown

Kaffeservering där pengarna går till välgörenhet i Uganda och Costa Rica. Vi kommer även att sälja varmkorv. Kom med din picknickskorg och njut av en härlig dag med oss. Välkomna!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...