Dragspelsfrossa i Bagis

Söders dragspel (foto: Sara Hedberg)

Söders dragspel (foto: Sara Hedberg)

Visste ni att Bagarmossen är begåvad med en egen dragspelsverkstad? För två år sedan intervjuade Bagisbloggen Magne Pettersson, mannen bakom Söders dragspel. Magne har precis skaffat ny fin lokal på Emågatan 29, som ni ser på bilden här bredvid.

Häromdagen fick Bagisbloggen tips om från Kirsti om att Bagarmossen gästas av ett finskt dragspelsläger. Aha, det kanske har med Magne att göra, tänkte jag, men tydligen inte. Så här skriver Kirisi:

Det traditionella dragspelslägret har förflyttats från Tornio (Finland) till Bagarmossen och pågår hela veckan efter midsommaren. Där finns fantastiska artister blandade med nybörjare (i alla åldrar) som spelar allt från Piazzolla, Frosini och Tiersen till finska och svenska pärlor.

Hur konsertprogrammet ser ut vet inte Bagisbloggen ännu, men av den kursinformation som Kirsi skickat att döma pågår kursen  mellan 23-28 juni och äger rum i Kulturskolans lokaler. Lärare i kursen är Erik Iivonen, Kulturskolan/Musikgymnasiet, Pasi Hirvonen, Doktor i musik, Per Romin, Kulturskolan, samt lärarkandidaterna Andreas Nilsson och Tony Iivonen från Sibeliusakademin

På lördag den 28 juni klockan 13:00 är det avslutningskonsert med kursens elever och lärare.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...