Börja med yoga? I Bagarmossen finns massvis med alternativ!

bagisyoga

Har du funderat på att inleda det nya målet med att gå en yoga-kurs?

Bor du i Bagis är det inga problem. Det stora problemet är nog att bestämma vad man ska välja i det stora utbudet. Här är några alternativ (uppdaterad med två till den 17 januari):

Ahimsa Yoga, Rusthållarvägen 75, Bagarmossen

ahimsayogaKajsa och Peé Bergsten är inte först med att anordna Yogakurser på adressen Rusthållarvägen 75. De tog över i mars 2014, renoverade, tjuvstartade på våren men hade sin första ”riktiga termin” nu i höstas. Så här beskriver Kajsa deras ashram:

”Det har blivit ett jättefint litet ashram nu med stor fin yogasal, massage/behandlingsrum, kök och ett litet café och en butik där vi säljer lite smått och gott, allt från yogaprodukter till hälsokost och barnkläder… allt eko och fair trade. Vi heter ju ”Ahimsa Yoga – Raw Food Stockholm” så inriktningen vad gäller mat och fika är raw food. Än så länge är caféet öppet i samband med yogaklasser framför allt men vi får se vad som händer framöver. Vår yoga är kundalini/livsyoga enligt Yogi Bhajan och det är en lättillgänglig men ändå utmanande yogaform. Kundaliniyoga räknas som den ursprungliga yogaformen och var den som sist kom till väst världen (slutet på 60-talet), det är mycket andning, meditation och mantrasång men grundtanken är att yogan skall vara ett effektivt verktyg i din vardag, i ditt liv. Vi har också gravidyoga och mamma/bebis yoga. Vi har haft teaterföreställningar i lokalen, traumaterapier, klangmeditationer och en hel del annat. Vår tanke är att lokalen ska kunna inrymma en mosaik av flera olika verksamheter även om yogan är grunden. Som namnet Ahimsa antyder är vi också intresserade av icke-våldsmetoder vad gäller konfliktlösning och förändringsarbete och kommer att ha sådana event och utbildningar i lokalen. Vi är bara glada att det blir många olika yogaformer i Bagis… det kan aldrig bli för mycket yoga och med lite olika inriktningar har människor möjlighet att hitta det som passar just dom. Vår övertygelse är också att yoga behövs mer än någonsin i dag… yoga kan förändra människor och människor kan förändra världen! Om yoga kan få den ”vanliga människan” att börja meditera så har vi kommit en bit på väg.”

Läs mer om Ahimsa Yogas kurser på www.ahimsayoga.se
Och Facebooksidan >>

 

Kurs i Kundaliniyoga för kvinnor, på Folkets Hus Bagarmossen

Sara Broman kör en liten nischat kurs för kvinnor i Kundaliniyoga på Folkets Hus i Bagarmossen. Fyra tillfällen, med start nästa vecka. Mer info i bilden nedan:

kundaliniyoga

 

Bild lånad från www.neigong.se

Yogastretch för fysiskt aktiva, på Folkets Hus Bagarmossen

Bagarmossens Yogacenter (som vi tidigare låg inrymd i lokalerna där Ahimsa numera huserar) drivs av Mats Fastmark som numera även han använder Folkets hus som lokal för sina yogapass.  Hans kurs i yogastretch börjar i februari.  Så här beskrivs passet:

”Förbättra din prestationsförmåga i din favoritsport. Om du är otränad jobbar du bara lugnt och mjukt, och lyssnar på din kropp. Första lektionen är gratis. Haka på kursen när som helst! ”

Komplett information hittar du på hemsidan: www.yogastretch.se

Yoga och stresshantering, Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1

Nordiskt näringscenter har inte bara kurser i ”blodanalys” och ”biomagnetism”, de har också ett par tillfällen då de ger kursen Yoga och stresshantering.

Det första tillfället 27 januari. Läs mer här: naringscenter.se/kurser/introduktion-till-yoga-och-stresshantering/

MediYoga/Medicinsk yoga, på Folkets Hus Bagarmossen

”MediYoga yoga är en terapeutisk, mjuk, lugn och inkännande yoga som alla kan göra sittandes på stol eller på en madrass. Under ett pass arbetar vi med andning, mjuka kroppsrörelser, avslappning och meditation.”

Prova-på-tillfälle 28 januari, kursstart 4 februari.

Läs mer på: bikos.se

 Yoga i Bagarmossen, med Åsa Elowson

På torsdagar klockan 18.30-20.00 håller Åsa Elowson (utbildad i ashtanga-, hatha- och yinyoga, samt legitimerad sjukgymnast) yoga-pass i en lokal i Bagarmossen.
1000 kronor för 10 gånger, 140 kronor för enstaka pass.
Kursen startade 8 januari, men det går säkert att hoppa på.
För anmälan och mer info:
0736-93 90 11, asa.elowson@gmail.com

Mer Yoga…

Bagisbloggen misstänker att det finns ytterligare kurser att ta del av. Om någon vill vara med i denna lista är det bara att kontakta Bagisbloggen.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...