BBK utklassade Djurgårdsbrunn på bortaplan

Bagisbloggens sportreporter Stefan Billinger var med på BKK:s bortamatch. Här får ni följa hans första referat för bloggens räkning. Vi ser med spänning fram emot nästa match, och kanske ännu ett referat. Över till Stefan:

Bagarmossen åkte till Stora Essingen och hämtade tre poäng. De redan avhängda Djurgårdsbrunns FC bjöd på ett klent motstånd när Bagarmossen via en 6-0 vinst säkrade en viktig trepoängare.

Bagarmossen med sitt rappa passningsspel och snabba spelvändningar vände ut och in på Djurgårdsbrunns tröga och till synes stillastående försvar. Att Djurgårdsbrunn ligger fast förankrade i tabellens botten visar sig tydligt i spelet.  Djurgårdsbrunns storväxta backar rundades nästan retlig enkelt av BBKs anfallare. Framförallt var det via Anders Wijk på högerkanten som anfallen byggdes upp och med den blott 18-årige suveränen Aus Almaliki som avslutare. Almaliki som idag skrev in sig i målprotokollet inte mindre än fyra gånger.

Bagarmossen har nu två viktiga matcher kvar och har en god chans att hänga kvar i trean även nästa säsong trots Svenska fotbollsförbundets beslut att tilldela bland annat Rågsved tre poäng som resultat av tidigare inkommen protest (se BBK:s hemsida). I matchens 80 minut fick matchen avbrytas under tio minuter på grund av bråk där både åskådare och spelare var inblandade. En mycket märklig och tråkig avslutning på matchen. Bråket kunde avstyras och matchen spelas klart.

På lördag spelar Bagarmossen säsongens näst sista match, borta mot Enhörna.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.