Barnförbjudet efter kl 21

Så förvånad jag blev när jag skulle titta på fotbolls-VM-finalen med min 8-årige son på restaurangen Sherlock Holmes Inn i Bagarmossen och fick veta att barn inte får vara där efter klockan 21.

Men så har jag aldrig tagit med honom på puben tidigare.

Nåja, 20 minuter är ju bättre än ingenting, tänkte jag; dessutom hade vi ändå bara tänkt stanna första halvleken. Så jag köpte en cola till min son och ingenting till mig själv (jag dricker alldeles för sakta) och så satte vi oss på uteserveringen (vi kunde se matchen genom fönstret). När klockan så slagit 21 och vi disciplinerat gick därifrån, tog vi med oss den halvfulla flaskan. Men det fick man inte heller, en dam bland gästerna sa i alla fall till mig. Vilket jag struntade blankt i. Hallå, jag kan förstå om man inte får ta med öl, men cola?

Nu funderar jag över om pizzerian (Pizzeria Caprese) hade varit ett bättre val för att kolla matchen. Någon som vet om barn får vara där efter 21?

När det gäller förbudet mot barn efter 21 kan jag förstå det om anledningen är att många blir fulla vid den tiden. Å andra sidan vore det kanske bättre att inte låta gästerna dricka så mycket att de blir ett obehag för barn.

För mig var det bara tredje gången jag besökte puben, men det kommer att bli fler besök, för varje gång har jag stött på trevliga Bagis-bekanta.

Vi kanske ses där? 🙂

Elin Dunås

Frilansjournalist och Bagisbo.