Bagishuset invigt! Jag var där, och kommer att komma tillbaka igen, och igen!

Bagishuset utifrånFörsta gången jag hörde talas om ”all-aktivitets-huset” i Bagis kunde jag inte låta bli att tänka på Lorry-sketchen om ungdomarna som hela tiden säger: ”Men vi har ju ingen lokal, ju”. För visst kan det verka lite naivt att bygga en lokal för ungdomar och sedan hoppas att en radda problem försvinner. Men efter att ha besökt dagens invigning, av det som numera stolt heter Bagishuset, är jag beredd att kasta min cynism åt fanders och bara ropa: Fantastiskt!

Fullt med folk i pingis/fussball/biljardrummetFör visst är det hur häftigt som helst ett bostadsbolag (Stockholmshem) plöjt ner 20 miljoner i ett projekt där ett tiotal unga bagarmossenbor, med vägledning av Fittja Drift, byggt en fantastisk mötesplats för inte bara unga, utan alla i Bagarmossen. När jag besökte invigningen var det knökfullt med folk i alla åldrar som gick runt och beundrade lokalerna och bjöds på mat, efterrätt och fika.

En kille i vit Bagishuset-tshirt drog entusiastiskt tag i mig, utan att jag ens hann säga hej, och gick stolt runt och visade upp sitt nya häng.

Biografen-Här är fiket, där vi även kommer att servera mat. Och här i korridoren kommer det att bli lite mera mysigt. Nu kommer vi till spelrummet. Som du ser: pingisbord, bordshockey och biljard.

Ungefär här skulle visningen av en normalstor fritidsgård sluta. Men Bagishuset hade bara mer och mer. Vad sägs till exempel om en bioanläggning i klass med en salong på Filmstaden (som enligt min guide skulle visa dokumentärer…), ett datorrum med uppkopplade datorer för surf och datorspel. En herr- och dambastu. En keramikverkstad (med drejskiva och brännugn). En motionssal som ska användas till dans och exempelvis självförsvarskurser, samt en verkstad för den som vill snickra.

Stort! Och det på mer än ett vis. Blir publiken lika blandad till vardags som på invigningen kan det här bli ett all-aktivitets-hus på riktigt. Hoppas det bara läggs lika mycket resurser på att driva den dagliga verksamheten som det lagts på att bygga upp den.

De preliminära öppettiderna är:
Måndag-Torsdag 17-22
Fredag-Lördag 17-24
Söndag 16-20

Var? Byälvsvägen 20 (ingång från baksidan, vid cykelvägen), se karta >>

Vi ses där!

—–
Andra som uppmärksammat invigningen:
Sveriges Radio P4, Stockholmshems pressrelease, Hem & Hyra,

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...