Vi är bra! – På torsdag visar Bagarmossens skola upp sig

Vi är braBagisbloggens hittills mest kommenterade artikel är den som handlar om DN:s positiva skriverier om Bagarmossens skola. Det roliga med kommentarerna var att de pekade på ett starkt engagemang från föräldrar som besökt skolan, imponerats av dess förbättringar och nu vill sprida denna kunskap vidare till andra föräldrar i Bagarmossen.

Därför har man den senaste veckan sett affischer uppsatta lite här och där i Bagarmossen med orden: ”Till dig med barn som snart ska börja skolan – Vi är bra”.  Affischen gör reklam för en informationsträff på torsdag klockan 18:30, då nyfikna föräldrar kan få svar på sina frågor, träffa skolledningen, samt några föräldrar och elever som gärna berättar om skolans verksamhet.

Rektor Deirdre Olsson

Rektor Deirdre Olsson

Bagisbloggen har redan haft lite mejlväxling med skolans rektor Deirdre Olsson som är imponerad av engagemanget från föräldrar i Bagarmossen, och stolt över de förbättringar och resultat som skolan åstadkommit de senaste åren.

-Under min första termin (för tre år sedan) jobbade vi på Enheten fram vår vision. Framtiden, kunskap och kreativitet är vår ledstjärnor, trygghet och trivsel ger arbetsglädje, berättar Deidre Olsson, och listar en rad saker som är positiva med skolan.

  • 100 procent behöriga, samt engagerade lärare
  • Skolbarnomsorg är en integrerad del av skolan, där barnen följs åt från förskola vidare till årskurs 3. Vilket ger skolan en ökad möjlighet att följa hela utvecklingen.
  • Fokus ligger på vad vi göra/utveckla /ändra på  för att öka elevernas kunskap och möjlighet att uppnå ”strävans mål”, det vill säga de högre målen som kräver analys och självständigt arbete.
  • Vi har ökat och utvecklat vår datorpark och har en klassuppsättning av trådlösa bärbara datorer som används i årskurs 6-9. Stationära finns för de yngre eleverna och skolan har fått fler ”activboards” (datoruppkopplade, interaktiva whiteboards).
  • Den goda maten! Efter en god lunch orkar man lite till…  (se matsedel här >>)
Själv skulle jag vilja lägga till punkten: En skola med en positivt trend och växande stolthet. För det är i alla fall den positiva känsla som rapporterats i exempelvis Skolverkets nyhetsbrev och tidigare nämnda artikel i DN, och kommentarerna i denna blogg.
Därför är jag också oerhört nyfiken på torsdagens möte där man får träffa skolledning, föräldrar och elever, samt kolla in skolans lokaler. Tyvärr har jag själv fått förhinder, men jag håller tummarna för att många av Bagisbloggens läsare kan gå och lämna rapporter som kommentar till detta inlägg!

 

Vad: Informationsmöte på Bagarmossens skola
När: Torsdag 23 april, klockan 18:30
Var? Bagarmossens Skola,  Hjärtpunkten (delen med stora fönster)

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...