Tagine – ny spännande matblogg från Bagis premiärvisades idag

Bild hämtad från www.tagine.seIdag var det Afrikadag på Lagaplan och precis som tidigare år bjöd den förutom underhållning, på flera matsensationer. I år passade också projektet Jalla Världen med Ingrid Paulsson i spetsen på att lansera sitt bloggprojekt: Tagine. En matblogg med spännande mat från hela världen. Bakom bloggen står Ingrid från Bagisgrannar och Zineb Rifi från föreningen Smaka. Till en början bjuder bloggen på ett antal marockanska recept, men den ska fyllas på med mat från till exempel Somalia, Palestina och Sverige. Framöver kommer det anordnas träffar där det ska lagas mat och bloggas.

Namnet på bloggen är hämtat från det marockanska köket.

Tagine är namnet på en slags lergryta där man lagar en slags gryträtter. Och så klart kommer vi att ha recept på taginegrytor här.

… står det på bloggen där man just nu kan läsa recept på Msemmen, en sorts marockansk pannkaka, samt Harira en marockansk lammgryta (som ni ser på bild ovan). Allt som allt en väldigt smakfull satsning. Bagisbloggen håller tummarna för att den laddas med spännande recept från hela världen!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...