Skönt häng på Pizza Club i Orhem

Skönt häng i Orhem

Skönt häng i Orhem

”Tänk om det här blir värsta innestället, och folk kommer med taxi från city för att äta pizza och lyssna på den sköna musiken?”, sa en kille i sällskapet.
Vi begrundade detta uttalande, och nickade:
”Ja, så kan det nog bli”.

Vi befann oss på kafé Torpet i Orhem, en nätt liten cykeltur från Bagarmossen. Varje söndag klockan 17, när kaféet har stängt, är det Pizza Club där. Hela sommaren. Det bjuds på ovanligt goda, vedugnsbakade vegetariska pizzor, ekologiska drycker (även öl och vin) och gratis film för barnen i en husvagn.

pizzaclub2

Det finns ingen prislista för pizzan och dryckerna utan alla betalar efter plånbok och samvete. Musiken som spelas är en skön blandning; när vi var där var det Johnny Cash, Nico, Rolling Stones och en hel del jazz.

Tja, vad ska man säga? Det var svårt att slita sig därifrån. Så här skrev min kompis sen på Facebook: hur skönt häng som helst! världens godaste hembakade mozarellapizza med godaste peston gjord på nässlor o god öl till mycket förmånliga priser. o d fanns en mysigt inredd husvagn för barnen att hänga i med filmvisning. som en sommarstuga på landet o riktigt bra hippiemusik. ni måste följa med nästa söndag! jag ska dit varenda söndag som jag e hemma, resten av sommaren!!
pizzaclub11

Om du inte cyklar kan du ta buss 180 mot Orhem från Kärrtorp eller Skarpnäck. Gå av vid ändhållplatsen. Framme!

Elin Dunås

Frilansjournalist och Bagisbo.

Du gillar kanske också...