Maria – hjältinnan i Bagarmossen!

Hjältinnan i Bagarmossen

Hurra för Maria Lundin tjejen som med sitt civilkurage med rätta hyllats i såväl Mitt i Söderort som i dagens upplaga av Aftonbladet. Hon har till och med förärats ett lokalt löp, samt lovordats av Rädda Barnen. Och visst är hon en hjälte. Medan andra resenärer på tunnelbanan tittade åt andra hållet när en man höll på att misshandla sin 4-årige son ingrep Maria. Efter att ha skällt ut honom gav den 55-årige mannen henne några slag. I Bagis klev hon och mannens familj av tåget och Maria blev vittne till att mannen gav sig på en kille som lagt sig i bråket. Jag citerar Aftonbladet:

Då brast det för Maria Lundin. Hon tog ett tag om 55-åringens hals, krokade in sitt ena ben mellan hans och försökte fälla honom till marken. Samtidigt ringde hon polisen.
– Jag hade så mycket adrenalin i kroppen och bara agerade, säger hon.
Maria Lundin tränar boxning ibland, men hon tror inte att det var därför hon vågade ingripa.

”Då brast det för Maria Lundin. Hon tog ett tag om 55-åringens hals, krokade in sitt ena ben mellan hans och försökte fälla honom till marken. Samtidigt ringde hon polisen.

– Jag hade så mycket adrenalin i kroppen och bara agerade, säger hon.”

Den norska kvällstidningen Verdens gang hyllar inte bara Maria, de hävdar att hon är ”verklighetens Lisbeth Salander”. Läs mer här >>

Inte nog med det, de har lagt ut en intressant radiointervju med Lisbeth, jag menar Maria >>

Och självklart kan du också i detta Facebookande tidevarv gå med i en grupp i ämnet. Jag gick precis med i gruppen: Vi som tycker att Maria Lundin som stoppade misshandeln är en hjälte!

Mitt i Söderort

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.