I höst leker/sportar/grillar vi i Tråget!

Efter kvällens möte om planerna kring den nya lekplatsen i Tråget, hade jag två tankar i huvudet: 1) Wow, det här kan ju bli hur bra som helst, 2) Varför utbildade jag mig inte till landskapsarkitekt?

Lekparken tråget - etapp 2Att lyssna på när landskapsarkitekten Rein Matson från Topia gick igenom idéskissen punkt för punkt, och berätta om tankarna bakom förslaget, var riktigt spännande. Många smarta sätt att återanvända gammalt byggnadsmaterial och smarta idéer om att förtäta uterummet så att det blir mer intimt och verkligen göra Tråget till en mötesplats istället för dagens öde, stora tomma yta. Rein verkar ha dammsugit parkleksaksmarknaden efter spännande ”attraktioner” som dels ska vara roliga att använda men dessutom gjorda i en färgskala som harmonierar med parken, istället för de skrikiga färger som ofta syns i dagens lekparker.

De samlade var nöjda med det mesta men hade framförallt två invändningar:

1. Gungorna. Bara fyra gungor verkar en aning lite. Det lär nog bli kö till bebisgungorna. Kanske en lösning är att behålla en gungställning i området som enligt skissen ska bli gräsmatta och träd.

2. Grillplatsen. Precis som Andrés anmärkte i en kommentar häromdagen måste det finnas sittplatser i anslutning till grillplatsen. Kanske måste grillplatsområdet göras större? Alla var överens om att grillplatsen i sig är en bra ingrediens som både uppskattas av barnfamiljer och pensionärer som gärna vill grilla efter en match på boulebanan (två bouleentusiaster var på plats och intygade att de gärna grillade).

Nu återstår att se hur det slutgiltiga förslaget ser ut, och om pengarna räcker hela vägen. Enligt planen ska hela härligheten (minus vissa planteringar) vara klart i höst. Multisportsarenan är nog färdig redan i maj.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...