Gamla bilder från Bagarmossen efterlyses!

Fyra bilder:  Bild 1: Brandkåren på väg in i Nackareservatet. Lika spännande då som nu. (Foto: Arnold Palm 1957)  Bild 2: Buss 79 på Malmövägen. (ca 1956)  Bild 3: Konfirmationsfika på Svalövsvägen hos familjen Wahlberg. (1969)   Bild 4: Buss 79:s hållplats i Björkhagen. (foto:Arnold Palm, 1951) Bagisbloggen hittade en lapp på en lyktstolpe häromdagen där det efterlystes bilder från Bagarmossen till ett bokprojekt. Givetvis blev vi lite nyfikna och kontaktade männen bakom boken och erbjöd dem att lägga ut texten. Här är deras efterlysning samt några fina bilder. Vore kul om någon av Bagisbloggens läsare har lite gamla Bagisbilder på lager. Och har ni det får ni givetvis hemskt gärna även skicka dem hit. Vore väldigt kul att lägga upp ett bildgalleri med Bagisnostalgi. Men nu lämnar vi över ordet till författarna:

Vi arbetar just nu med en bok om Linje 17 i söderort, Gullmarsplan till Bagarmossen. Boken kommer till stor del bygga på bilder och foton och omfatta tiden från söderorts tillblivelse på 30-talet och fram till mitten av 1980-talet.

Tanken med boken är bland annat att skildra de små vardagliga händelserna, därför skulle vi vilja komma i kontakt med dig som har foton från dessa år.  Det spelar ingen roll om det är dia eller papperskopia. Hittills har vi i första hand samlat in bilder från Björkhagen men vill nu gärna ha bilder från Bagarmossen eller någon av de andra stationerna utmed linje 17.

Och tänk på att inget är för litet för att visas. Kanske är det fotot från lekparken, utflykten i Nackareservatet, morfar som tvättar bilen eller cirkusbesöket på Nytorps gärde som väcker vårt intresse.

Vi som gör boken heter Christer Engström och Emil Fredholm och bor båda i Björkhagen. Vid sidan av detta bokprojekt jobbar vi till vardags med bild, journalistik och grafisk form. Sammantaget har vi tidigare gett ut tre böcker.

Christer Engström    070-39 65 603
Emil Fredholm        070-29 36 346

Boken har även en egen blogg: linje17.blogspot.com
Du når oss också på vår mejl: linje17@hotmail.se

Hälsingar

Christer och Emil

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...