En dag i Bagis

image

Sitter i skrivande stund på Lilla Bagis och kikar på min dotter som ligger och sover i vagnen utanför. Var tionde minut strömmar det ut människor från tbanan. Ibland är det någon jag känner igen, men för det mesta ett obekant ansikte.
Bagis är större än man tror. Befolkningsmässigt större än många orter ute i landet.
Visst fasiken borde det finnas utrymme för en restaurang till? Kanske en klubb i stil med Landet vid telefonplan, tänker jag. Och visst fasiken ska väl två fik kunna samexistera, tänker jag vidare och fingrar på stammiskaffekortet jag precis fått på Lilla Bagis.
Så skingras tankarna. Min dotter har vaknat, dags att dra vidare, hämta storesyrran på dagis, gå till en av våra fina lekplatser och återigen konstatera att det finns så himla många barn i Bagis, som ett enda stort dagis. Synd bara att det är fullt på alla dagis…

Återkommer.
/Anders

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.