Bagisbon Marika Lagercrantz blir kulturråd i Berlin!

Marika Lagercrantz (Foto: Dragan Popovic)Skådespelerskan, bagisbon, bagisentusiasten och bagisvandraren Marika Lagercrantz blir nytt Kulturråd vid svenska ambassaden i Berlin. Supergrattis från oss på Bagisbloggen, även om vi kommer att sakna dig.

Så här står det i Regeringskansliets pressmeddelande:

Marika Lagercrantz har en lång och gedigen erfarenhet från kulturområdet. Hon har bland annat varit verksam som skådespelare, regissör, producent, föreläsare och skribent. De senaste åren har hon såväl spelat som regisserat i Tyskland vid ett flertal tillfällen. Marika Lagercrantz är också verksam som ordförande i Amatörkulturakademin.

– Jag är mycket glad att Marika Lagercrantz har sökt och tackat ja till detta viktiga uppdrag. Berlin är en högintressant kulturstad och med Marikas erfarenhet och kompetens kan vi ta del av ett fördjupat kultursamarbete mellan våra länder, säger Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

I den öppna rekryteringsprocessen var det många sökanden varav ett antal kallades till intervjuer. Marika Lagercrantz tillträder posten som kulturråd vid Sveriges ambassad i Berlin den 1 september 2011. Förordnandet gäller till den 31 augusti 2014.

Tack Jenny för tipset (som kom för flera dagar sedan)… Regeringskansliet har även gjort en liten intervju (läs här) och missa inte intervju med Marika Lagercrantz i DN idag.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...