”Bagis gröna gatufest” – ny Bagisfestival i augusti!

30 augusti har vi bagisbor ett nytt evenemang att se fram emot! Då arrangeras för första gången Bagis gröna gatufest och redan nu har den en väldigt fin affisch signerad bagiskonstnären Karin Efraim Henriksson.
Missa inte Bagis gröna gatufest, 30 augusti!

Missa inte Bagis gröna gatufest, 30 augusti!

Upprinnelsen till detta finns i den spännande trädgården Sagojord som är en lekplats, stadsodling och en park, en trädgård för stora och små bagisbor.
-Syftet med den gröna gatufesten är att skapa mer gemenskap hos bagisbor, hylla alla nationaliteter som finns i området och visa upp våra vackra trädgårdar och odlingar. Vi vill berätta för omvärlden att förorten kan vara väldigt fin och härlig att besöka och bo i, säger Silvana Iannone, själv bagisbo och engagerad i Sagojord.
En av punkterna under dagen är den internationella världskakbuffén,  där så många som möjligt är välkomna att bidra med sina favoritkakor från sin del av världen. Under dagen pågår också en loppis längs med hela Byälvsvägen och som sagt, trädgårdssightseeing.
De första fröna till Bagis gröna gatufest såddes under den trädgårdskurs som Katja Jassey från Bagisodlarna höll i och där idén om en loppis längs gårdarna på Byälvsvägen kom fram.
-Flera tyckte att det var en bra idé, jag fick höra att många tänkt samma sak som jag, vi startade en festgrupp och nu har vi arbetat vidare med idén och utvecklat den, säger Silvana Iannone.
Mer information postas löpande i Trädgården Sagojords facebookgrupp och en hel del lär hända i planeringen kring Bagis gröna gatufest, det är ju ett par månader kvar. Bagisbloggen återkommer med mer information efter sommaren.

Frida

Bagisbo sedan 2007. Driver till vardags bloggen kurbits.nu, föreläser om gerillaslöjd och förverkligar nu drömmen att agera lokalreporter genom Bagisbloggen.

Du gillar kanske också...