Bagarmossen ♥ Skarpnäck — här är arkitektkontoret Rundquists förslag

OBS! Sedan 10 oktober finns det ett särskilt inlägg där man kan diskutera alla byggplaner i Bagis. Diskutera gärna här: bagisbloggen.se/byggplaner

Bagisbloggen har tidigare skrivit om arkitektkontoret Utopias förslag på hur Bagarmossen kan byggas ihop med Skarpnäck. I ett senare inlägg fick vi en mer detaljerad version av Utopias förslag, samt veta att förslaget var ett resultat av en förfrågan från Stadsbyggnadskontoret som gått ut till tre arkitektkontor.

Bagisbloggen har bett om att få del av dessa förslag, men har hänvisats till att detta är arbetsmaterial och ej offentligt. Det är upp till arkitektkontoren att lägga upp information på sina hemsidor, och det är väldigt viktigt för Stadsbyggnadskontoret att poängtera att detta förslag från respektive arkitektkontor, och bara fungerar som en tidig förstudie.

Efter att ha sagt det kan Bagisbloggen nu presentera förslag nummer 2, som arkitektbyrån Rundquist nu till vår stora glädje lagt upp på sin hemsida. Hela förslaget går att hitta på www.rundquist.se. Klicka på Projekt och välj Aktuella projekt från rullgardinsmenyn. I nästa meny väljer du Bagarmossen kv Rustmästaren. Klicka på Info och du kan längst ner ladda ner hela projektbeskrivningen som pdf.

Det är en väldigt omfattande beskrivning, och så här precis innan midsommar har undertecknad tyvärr inte tid att presentera en bra sammanfattning. Därför nöjer jag mig med att publicera bilderna och hänvisar er just nu till Rundquists hemsida.

En översikt över hela planen i 3d. Vid skolan en samling flerbostadshus och mitt emot dem en förskola. Nere på grusplanen har det byggts ett radhusområde, och på fältet en park kallad trädgården, med växthus.

Samma plan fast från ovan.

Flerbostadshusen – kallade smalhusen.

Trädgården.

Om ni jämför detta förslag med Utopias förslag kan ni se att förutsättningarna är liknande även om om utförandet skiljer sig mycket åt. I uppdraget har det ingått: bilväg, radhusbebyggelse, flerfamiljshus och en förskola.

Väntar nu med spänning på att Tovatt som tagit fram ett förslag tillsammans med Paju ska släppa sina planer.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...