2:a advent i Bagis: julmarknad och pepparkakshusvisning

Andra adventBlött och regnigt. Inte direkt julväder. Men låt dig inte förledas av den grå väderleken. Jovisst är det andra advent idag. Dags att tända det andra adventsljuset i staken och ladda för ytterligare ett par veckors julstress…
För oss hemmavarande i Bagrmossen finns det faktiskt saker att göra på nära håll. Just ni pågår faktiskt hela två julmarknader i Skarpnäck.

Den ena började för en timme sedan och pågår till klockan 16:00. Den anordnas av Skarpnäcksateljen, och ligger i Tyresögården på Skarpnäcksgårdsväg 10.
På programmet:

Fynda bland skisser och målningar. Titta på våran utställning. Pröva på att teckna. Ät rostade kastanjer.

Nu (klockan 12) börjar julmarknaden i Skarpnäcks kulturhus. Här händer en massa saker fram till klockan 17:

Välkomna till en rolig, spännande och intressant julmarknad, där det bjuds på underhållning av olika slag och också möjlighet att handla julklappar, fika i caféet och ha det mysigt tillsammans!
Kl 13 i A-salen:
Södra FOT:s Teaterkör lyser upp decembermörkret med sånger om julen, kylan och livet i allmänhet.

Kl.14 i caféet :
Agnes Mercedes framför melodiska sagor på det påhittade sprak-språket. Ett uttryck skapat för att ge uttrymme åt mellanrads-meningar och mellanrums-taktarter i tillvaron.
m. fl gäster som sjunger och spelar.
Pia Roxell och Eva Wernlid presenterar sin nyutkomna bok ”Skarpnäck, Tegelstaden på Fältet”
Caféet öppet, massor av goda bullar och kakor m.m.
-KONSTutställning
-Marknadsförsäljning: Smycken, handstickade sjalar, vantar ,mössor, sockor m.m, annat hantverk, barnkläder, leksaker, hembakade limpor, hemlagat godis osv
-Lotteri

PepparkakshusOch när dessa två julmarknader är avklarade är det bara att bege sig till Bagishuset på Byälvsvägen där det från klockan 16:00 är utställning av pepparkakshus. Andreas, en av utställningens arrangörer berättar:

Vi öppnar den lilla utställningen kl 16 och håller öppet till 19. Man kan träffa bagisgrannar, klottra med kristyr och fascineras av alla märkliga och ibland kanske tankeväckande pepparkakskreationer!

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.