Söderbysjöns tid är nu!

Idag tog undertecknad sitt andra dopp i Söderbysjön och kan bara konstatera att Söderbysjön är som bäst i juni: Då är vattentemperaturen lagom, behagligt sval, vattenkvaliteten riktigt fräsch och kanadagässen har inte hunnit sätta sin prägel på badplatsen (om man säger så).

Just nu är faktiskt inte kanadagässen något större problem alls. En orsak är genidraget att dumpa en stor mängd sand framför stranden. Kanadagäss bajsar inte i sand, de gillar gräsmattor. Enligt vittnesuppgifter finns det numera anställda som sköter om stranden och det plockas bajs för fulla muggar. Vi får väl se hur det är om något månad, men just nu är det en njutning att vara vid Söderbysjön.

Kan också tipsa om att Golfklubbens temporära bar funkar riktigt bra. Där kan du köpa en glass, korv, hamburgare eller varför inte en öl. Humana priser. Öppettiderna något oklara. Vardagar normalt fram till 18 men lite senare på tisdagar då damerna har golftävling.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Barbro skriver:

  Åh, vad härligt att höra att Söderbysjön verkar tas om hand nu. Ser fram emot många sköna dopp i ett kanadagässfritt vatten i sommar 🙂

 2. Tobbe & Nemo skriver:

  Hjälp !

  Hörde att krögarna Bodil & Uffe har sagt upp sitt kontrakt med golfklubben, vem i hela friden skall Björkhagens GK hitta som ersättare som har tillstånd, erfarenhet att driva det vidare?

  Krögarparet sköter ju detta klockrent idag !
  Nä, slå ett slag för Bodil & Uffe

  Hoppas inte det blir en ny thaiwok bara 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *