Hjälp de branddrabbade i Skarpnäck! Insamling på Sputnik mötesplats imorgon fredag!

100 familjer har evakuerats från sina hem i ett flerfamiljshus i Skarpnäck som brunnit idag. Branden startade i morse och först kring lunch lyckades räddningstjänsten få branden under kontroll.

Som tur var skadades ingen vid branden, men runt 200 personer (enligt SR) har nu fått sina hem rökskadade och de som är utan hemförsäkring har förlorat allt. Vill du hjälpa de drabbade? Mötesplats Sputnik i Skarpnäck har organiserat en insamling. Jag saxar Henriets inlägg i Facebook-gruppen Bagis!

Hela och rena kläder i alla storlekar, leksaker, hygienartiklar, filtar, täcken och annat man kan tänkas behöva när ens hem har brunnit upp mottages tacksamt på Sputnik Mötesplats i morgon från klockan tio! Jag har precis varit på informationsmöte på Skarpnäcks Folkhögskola, de drabbade kommer inte att få hämta kläder i sina lägenheter utan endast, plånböcker, mobiler och andra småsaker! De kommer heller inte att kunna flytta tillbaka på ett antal månader och det mesta i lägenheterna kommer att behöva slängas pga fukt/rökskador. Några familjer saknar hemförsäkring och kommer alltså att vara helt beroende av myndigheter och frivilligas hjälp, dom har ingenting kvar! Så kom och lämna det du inte behöver och det du kan avvara! Alla drabbade är välkomna att komma och ta det dom behöver i morgon från klockan 10:00 på Sputnik! Vi håller öppet så länge vi kan! Fallskärmsgatan 22 i Skarpnäck. Mvh/ Sputnik Mötesplats

Läs mer om branden hos DN, SvD, SVT, SR.

UPPDATERING:
Sedan inlägget skrevs har flera undrat hur länge Sputnik har öppet. Här är svaret:
Fredag 2 november: kl 10-17 (minst, kanske längre).
Lördag-söndag: kl 11-15

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Anna skriver:

  Kan man lämna saker på Sputnik imorgon lördag? Vore bra, misstänker att vi är många som jobbar idag fredag.
  Vänligen
  Anna

  • Anders Engström skriver:

   Se uppdateringen ovan:
   Sedan inlägget skrevs har flera undrat hur länge Sputnik har öppet. Här är svaret:
   Fredag 2 november: kl 10-17 (minst, kanske längre).
   Lördag-söndag: kl 11-15

 2. Hej!

  Jag är diakon i Svenska kyrkan. Idag på morgonen har jag fått frågor från församlingsbor och andra som undrar om vi kan förmedla kläder, leksaker och annat till dem som fått sina saker skadade i branden. Jag hänvisar dessa personer att lämna sina saker på Sputnik. Verkar ju vettigt att samla allt på ett ställe!

  Imorgon har vi öppet från kl. 16:00 i vår ännu inte helt färdiga lokal på Skarpnäcks Allé 38. Mässa firas kl. 20:00. Präst och diakon kommer att finnas på plats.

  Mvh
  Kristina Ramberg Gustafsson
  08-505 815 77

 3. Maria Hansson skriver:

  Hej! Vill bara uppmärksamma er på att från och med nu står det en tom lågstadieskola precis på andra sidan Ältasjön, några km från Skarpnäck med ok busskommunikationer, kanske kan fungera som tillfälligt boende åt några familjer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *