Här har ni Peppes nya ägare! Läs mer om Bagarmossens nya kafé!

Det tisslas och tasslas mycket om att Peppes är på väg att få ny ägare… Bagisbloggen tycker det är dags för en liten presentation av denne/dessa nya ägare. Vem/vilka är ni egentligen?

Max och Mia - kaféägare

Max och Mia

Ja! Det är jag, Mia, och min kille, Max, som har köpt Peppes. Vi bor här i Bagis tillsammans med min son Lo och våra vänner. Jag jobbar som copywriter på en reklambyrå, det är faktiskt sista dagen på jobbet idag. Det känns nästan lite klyschigt att hoppa av sitt mediejobb för att börja baka bröd, men så är det! Max kommer också att jobba på kaféet, men mest på sitt ”vanliga” jobb som ingenjör.

Jag började hänga här i Bagarmossen för nästan tio år sedan, då jobbade jag på Fria Tidningen som hade sin redaktion här. Sedan dess har jag älskat Bagis. Det är häftigt med ställen som har så mycket kraft och energi; många här är engagerade i lokala frågor, inom kultur och politik, spännande saker händer hela tiden. Det är mycket därför vi vill öppna ett kafé just här.

Ja, hur kommer det sig att ni köpte Peppes?

Jag har haft en mer eller mindre hemlig dröm sedan Fria Tidningen-tiden att driva ett litet personligt kafé och bageri i just den här lokalen. Vi hade till och med planer på att fråga Peppe om han ville sälja i vintras. Men vi fegade ur, det var något om trygga anställningar och fem veckors semester… Så när Peppes blev till salu i våras hade vi lagt ner planerna. Det var inte förrän flera veckor senare vi båda två kom på bättre tankar; klart vi ska köpa Peppes! Det är jag väldigt glad över nu. Sedan dess har jag sagt upp mig, vi har blivit ofrivilliga experter på småföretagande och vi har ägnat helgerna åt att tömma söderorts alla loppisar på kaféstolar och porslin.

Vad har ni för planer? Vad kommer att hända, när händer det och kommer ni att erbjuda någon alldeles speciell Bagisspecialitet?

Oj! Ja, först och främst kommer vi att satsa på att vara ett kafé med ett schysst och ekologiskt sortiment. Vi kommer att baka själva och försöka hitta närproducerande leverantörer. Precis som Peppe kommer vi att öppna klockan sju på vardagar, så vi hoppas att någon kommer in då och tar en kaffe och frukostbulle på väg till jobbet. För de som stannar kvar i Bagis om dagarna kommer vi att ha lunch; soppor, sallader, pajer, varma mackor. Och vanlig hederlig fika; schysst kaffe, bullar, kakor och muffins så klart!
Senare i höst kommer vi att försöka ha öppet lite längre på kvällarna. Vi hade tänkt servera smårätter kvällstid med möjlighet att ta en öl eller ett glas vin till, snarare än att bli en regelrätt bar.

Men framför allt hoppas vi att vårt kafé blir en mötesplats som känns tillgänglig för alla engagerade Bagis-lovers. Vi vill gärna låna ut lokalen eller själva arrangera kulturaktiviteter kvällstid. Det känns bra och viktigt; att ha ett samarbete med kulturmänniskorna här. Som att ställa ut lokal konst och kanske sälja bandtröjor eller något helt annat som vi inte har tänkt på än.

Någon Bagisspecialitet vore ju något. Skulle Marika Lagercrantz komma in och önska något särskilt kommer det att bli vår Bagisspecialitet!

Det ryktas även om att en av er ska börja skriva för Bagisbloggen… närdå 😉
Så är det! Från och med september kommer jag att skriva på Bagisbloggen en gång i veckan under vinjetten ”Lilla Bagisbloggen”. Tänk filmen Coffee and cigarettes 🙂 Jag har ju snackat rätt länge om att börja blogga på BB, och nu om någonsin är det väl dags att sluta snacka och göra! Kaféet kommer även ha en egen blogg med lite vardagligheter från oss, dagens lunchmeny med mera. Men den är inte riktigt klar än.

Slutligen, vad ska kaféet heta?
Lilla Bagis.

—-

Och med det scoopet tar Bagisbloggen lite sommarpaus fram till augusti (om det inte skulle råka hända något speciellt). Som ni märker kommer hösten bli hur spännande som helst. Bagisbloggen lovar fler spännande nyheter och så kommer vi att följa upp Bagislyftet och berätta vad som händer där. Vi ses på Lilla Bagis och på Bagisbloggen. Ha det skönt!

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

35 svar

 1. Niklas skriver:

  Det är superkul att se att Peppes får nytt liv, som Lilla Bagis! Grattis!

  Coffee & Cigarettes”, minsann! Jag hoppas på en scen som den mellan Bill Murray, RZA och GZA.

  Kommer definitivt ned snarast.

 2. Åse skriver:

  Det låter ju underbart! Tack för att ni satsar. Och Lilla Bagis – vad fint. Vi ses!

 3. Barbro skriver:

  Åååååååååååååååh vad glad jag blir! Goda, goda nyheter denna heta sommardag. Underbart att det finns folk som vågar ta steget att bli egenföretagare och ge oss bagisbor ett nytt fik.

 4. Micke vK skriver:

  Hoppas allt går bra! När är det premiär?

 5. Moa skriver:

  Handarbetskvällar för oss som inte riktigt vågar gå till kyrkans stickcafé på önskelistan! Välkomna!

  • camilla skriver:

   Kom igen Moa!!! Gå till kyrkans handarbetskväll en gång o kolla,jag kan lova dig att du komer att trivas……ingen behöver känna sig rädd eller utanför där….ta steget nu…:)

 6. Mia skriver:

  Tack alla snälla för pepp! Vi kommer att öppna i augusti, men exakt datum är inte bestämt än. Först ska vi renovera lite.
  Moa: kul med önskemål, och det var en bra idé 🙂

 7. Bodypalace skriver:

  trevlig läsvänlig blogg =)

 8. I.F skriver:

  För oss som sympatiserar med HBTQ-vänner här i Bagis kanske även en kväll för oss skulle kunna avsättas. Mötesplats för diskusioner förståelser saknas.
  Är tanken för vågad.

 9. Mia skriver:

  I.F: också det en superbra idé! Tills dess, kolla (och delta) gärna ett annat projekt som är på gång: http://www.youtube.com/watch?v=ptmGIHHeIxY

 10. Micke_k skriver:

  Jag går nästan upp i brygga av lycka!
  Jag har verkligen saknat ett vettigt bageri i Bagis.
  Peppes har haft köpefrallor som varit ganska trökiga. Att handla en färskgjord fralla eller macka på morgonen på väg till jobbet är ju klockrent! Mig kommer ni att se ofta om morgnarna.
  Surdegsbröd? :0) I så fall så lär ni se mig även när jag kommer hem från jobbet hehe

 11. Doris skriver:

  Underbart med ett nytt fik!

 12. Professorn skriver:

  Sweet!!
  Grattis o Lycka till!!
  Har kompisar som också fnulat på att köpa just Peppes när det blev allmänt känt att han skulle sälja men ni gjorde det istället för att bara snacka… Bra där! 🙂
  Också fantastiskt bra att ni ska köra bageristylen, det är verkligen något jag saknat i Bagis. (egentligen det enda jag saknar med Bagis över huvud taget…)
  Vi kommer o fikar o vi kommer o handlar bröd hos er.

  Kör hårt!

  Anders Johannesson

 13. Ellinor skriver:

  Det låter helt fantastiskt! Verkligen något att se framemot!

 14. Tobbe & Nemo skriver:

  Skönt att ”Cafe 128:a” öppnas snart igen, lycka till…..

 15. evelina skriver:

  så fantastiskt!! verkligen vad bagis behöver!

  fy vad kul! jag har själv haft allvarliga planer på att starta upp något i samma genre (jag har inte riktigt smält att ni hann först). men härligt att ni satsar och är igång.

  jag ska plugga och vara på smällen i höst, men skulle älska att få börja extraknäcka hos er förr eller senare. nu är jag på semester i ångermanland, men när jag kommer tillbaks till beloved bagis så får jag komma och sälja in mig!

  lycka till med allt renoverande och fixande nu,.
  guld att ni gör det här!

 16. Yvonne skriver:

  Underbart! Precis vad man gått och saknat här i Bagis. Räkna med oss – vi älskar hembakt & ser verkligen fram emot kulturkvällarna också 🙂

 17. Miriam skriver:

  Vilka otroligt bra nyheter! Jag satt just härmomdan och beklagade (igen) bristen på ett riktigt bra fik i Bagis – och så läser jag det här. Ser oerhört mycket fram emot att ni öppnar! Och hembakat bröd vore suveränt. Lycka till!

 18. Aref skriver:

  Lilla Bagis kommer att lyfta upp hela Bagis….Grattis.
  Kör så det ryker nu…;-)

 19. Mia skriver:

  Evelina, ja kom och sälj in dig! 🙂
  Alla ni andra: tack, tack, tack och tack igen för era uppmuntrande ord. Vi är helt till oss av pepp! Som det ser ut nu räknar vi med att öppna i mitten av augusti. Men kom gärna förbi och ta en övnings-latte innan dess.

 20. Sofia skriver:

  Hurra vad kul, precis vad vi har lä gtat efter!!

 21. Sanne skriver:

  Hurra! Hurra! Jag har längtat efter det här!

 22. Ylva skriver:

  Kul för alla oss som tror på Bagis, jag går förbi er varje dag och är frilans, så jag kommer att titta in, om inte annat så för att stödköpa så ni överlever forever! Fast jag tror att den nya Bagistypen (de som bildar familj och inte har råd att bo kvar på Söder) kommer räcka åt er. Och ett hett, hett tips. Såg att ni gillar blommor oxå, ta rabatten i besittning! Det finns ju redan rosor där, säg åt ansvarige, vem det nu kan tänkas vara, att ni eller era kunder vill sköta om den och klipp o rensa fram rosorna. De har ju i alla fall lagat staket runtom nu! Det skulle bli värsta lyftet för omgivningen runtomkring!
  Kommer gärna o rensar ngn dag! Och fikar förstås!
  LYCKA TILL!

 23. Brandur Enni skriver:

  Det låter fantastiskt med Lilla Bagis! Det är precis ett sånt ställe som jag tror många har längtat efter. Äntligen kommer det finnas nybakat i Bagarmossen. Ägarna verkar att vara väldigt spännande människor. Skulle gärna vilja göra en konsert där någon kväll i höst!
  Allt det bästa,
  Brandur

 24. Kalle skriver:

  Hurra för ert initiativ! Ska bli stammis.

 25. Markus H skriver:

  Dags att öka hajpen på Bagis. Bar. Men varför då inte kalla fiket för det nya, halvofficiella, smeknamnet för Bagarmossen: Boba (”Bohemiska Bagarmossen”)?

 26. Agnes skriver:

  Oh, äntligen ett riktigt fik <3 har bott i Bagis i snart 4 år och har tjatat om ett fik var och varannan dag. Glöm bara inte att folk missar fiket då läget är lite smått knepigt och i skymundan.

  Ser fram emot live musik och tema kvällar Bagis behöver fler slappar och häng ställen.

  En pannkaks frulle eller en tallrik med valnötter ringlad honung samt vanilj yoghurt är något som ni borde servera och glöm inte bort oss vegetarianer ;).

  Har många bra idéer och kommer garanterat att lämna in en jobbansöksn så fort ni öppnat upp 😉

 27. Elin skriver:

  Äntligen! Vi längtar efter ett bra fik!

 28. Karolina skriver:

  Hurrraaaaaaa för ert initiativ att öppna Lilla Bagis! Jag kan knappt vänta!

 29. Jason Turner skriver:

  Det räcker med ett sofo, Boba låter allmänt skitnödigt. Men lycka till med fiket.

 30. Fanny skriver:

  Jätteroligt med ett nytt kafé! Ser fram emot att bli stammis om mornarna då jag tar tunnelbanan till plugget. En kaffe sitter aldrig fel.

  Jag tänkte.. Hur gör ni med bakverk och sådant? Jag är själv gluten (allergisk mot vetemjöl, råg m.m. Dock ej havre) och skulle bli jätteglad om ni tänkte lite på sådant också. Att det finns glutenfria alternativ så även jag kan gotta mig, höhö.

 1. 08 juli 2011

  […] Shared Här har ni Peppes nya ägare! Läs mer om Bagarmossens nya kafé!. […]

 2. 22 augusti 2011

  […] kafé, som utannonserades till försäljning i april 2011, och det har inte tagit lång tid för ägarna att renovera. Varje gång jag gått förbi stället har massor av bråte skövlats ut och folket […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *