Här har ni Peppes nya ägare! Läs mer om Bagarmossens nya kafé!

Det tisslas och tasslas mycket om att Peppes är på väg att få ny ägare… Bagisbloggen tycker det är dags för en liten presentation av denne/dessa nya ägare. Vem/vilka är ni egentligen?

Max och Mia - kaféägare

Max och Mia

Ja! Det är jag, Mia, och min kille, Max, som har köpt Peppes. Vi bor här i Bagis tillsammans med min son Lo och våra vänner. Jag jobbar som copywriter på en reklambyrå, det är faktiskt sista dagen på jobbet idag. Det känns nästan lite klyschigt att hoppa av sitt mediejobb för att börja baka bröd, men så är det! Max kommer också att jobba på kaféet, men mest på sitt ”vanliga” jobb som ingenjör.

Jag började hänga här i Bagarmossen för nästan tio år sedan, då jobbade jag på Fria Tidningen som hade sin redaktion här. Sedan dess har jag älskat Bagis. Det är häftigt med ställen som har så mycket kraft och energi; många här är engagerade i lokala frågor, inom kultur och politik, spännande saker händer hela tiden. Det är mycket därför vi vill öppna ett kafé just här.

Ja, hur kommer det sig att ni köpte Peppes?

Jag har haft en mer eller mindre hemlig dröm sedan Fria Tidningen-tiden att driva ett litet personligt kafé och bageri i just den här lokalen. Vi hade till och med planer på att fråga Peppe om han ville sälja i vintras. Men vi fegade ur, det var något om trygga anställningar och fem veckors semester… Så när Peppes blev till salu i våras hade vi lagt ner planerna. Det var inte förrän flera veckor senare vi båda två kom på bättre tankar; klart vi ska köpa Peppes! Det är jag väldigt glad över nu. Sedan dess har jag sagt upp mig, vi har blivit ofrivilliga experter på småföretagande och vi har ägnat helgerna åt att tömma söderorts alla loppisar på kaféstolar och porslin.

Vad har ni för planer? Vad kommer att hända, när händer det och kommer ni att erbjuda någon alldeles speciell Bagisspecialitet?

Oj! Ja, först och främst kommer vi att satsa på att vara ett kafé med ett schysst och ekologiskt sortiment. Vi kommer att baka själva och försöka hitta närproducerande leverantörer. Precis som Peppe kommer vi att öppna klockan sju på vardagar, så vi hoppas att någon kommer in då och tar en kaffe och frukostbulle på väg till jobbet. För de som stannar kvar i Bagis om dagarna kommer vi att ha lunch; soppor, sallader, pajer, varma mackor. Och vanlig hederlig fika; schysst kaffe, bullar, kakor och muffins så klart!
Senare i höst kommer vi att försöka ha öppet lite längre på kvällarna. Vi hade tänkt servera smårätter kvällstid med möjlighet att ta en öl eller ett glas vin till, snarare än att bli en regelrätt bar.

Men framför allt hoppas vi att vårt kafé blir en mötesplats som känns tillgänglig för alla engagerade Bagis-lovers. Vi vill gärna låna ut lokalen eller själva arrangera kulturaktiviteter kvällstid. Det känns bra och viktigt; att ha ett samarbete med kulturmänniskorna här. Som att ställa ut lokal konst och kanske sälja bandtröjor eller något helt annat som vi inte har tänkt på än.

Någon Bagisspecialitet vore ju något. Skulle Marika Lagercrantz komma in och önska något särskilt kommer det att bli vår Bagisspecialitet!

Det ryktas även om att en av er ska börja skriva för Bagisbloggen… närdå 😉
Så är det! Från och med september kommer jag att skriva på Bagisbloggen en gång i veckan under vinjetten ”Lilla Bagisbloggen”. Tänk filmen Coffee and cigarettes 🙂 Jag har ju snackat rätt länge om att börja blogga på BB, och nu om någonsin är det väl dags att sluta snacka och göra! Kaféet kommer även ha en egen blogg med lite vardagligheter från oss, dagens lunchmeny med mera. Men den är inte riktigt klar än.

Slutligen, vad ska kaféet heta?
Lilla Bagis.

—-

Och med det scoopet tar Bagisbloggen lite sommarpaus fram till augusti (om det inte skulle råka hända något speciellt). Som ni märker kommer hösten bli hur spännande som helst. Bagisbloggen lovar fler spännande nyheter och så kommer vi att följa upp Bagislyftet och berätta vad som händer där. Vi ses på Lilla Bagis och på Bagisbloggen. Ha det skönt!

 

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.