Flatenbadet har bästa vattenkvaliteten

Så här såg det ut vid Flatenbadet i lördags.

Så här såg det ut vid Flatenbadet i lördags.

Häromveckan skrev Bagisbloggen om EU:s felaktiga rödlistning av Flatens barnbad. Idag hyllades vattnet i Flaten i en artikel i DN. Åtta miljoner kronor har satsat på att förbättra vattenkvaliteten de senaste åren, och nu är det badet sjön med den bästa ekologiska vattenkvaliteten i Stockholmsområdet. Härligt för oss som bor i Bagis och gärna tar oss ditt. Vattnet är faktiskt så klart att min svåger häromdagen undrade om det gick att köpa cyklop och snorkel i kiosken. Något vi aldrig hann utforska.

Kanske dags att ordna dykkurser i Flaten?

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Patrick skriver:

  Det var bra att de gick ut med att vattenkvalitén är bra i sjön. Enligt Stockholm Vatten bland de bästa i södra Sverige.

  Det går inte att hyra mask och snorkel vid Flatenbadet, faktiskt ingen som har frågat. Men det är möjligt att ordna om det finns intresse.

  • Anders Engström skriver:

   Ni får definitivt börja med snorkling 😉
   Var precis inne på er hemsida och skäms lite för att Bagisbloggen inte skrev något om att Flatenbadet firade 75 årsjubileum den 23 juni. Coolt! Grattis får man väl säga.
   Lär återkomma i ämnet. Det finns mycket att skriva om Flatenområdet.
   Om ni har fler evenemang på gång är det bara att tipsa Bagisbloggen, så kommer det med i kalendern.

 2. Patrick skriver:

  Nu har det nya hopptornet kommit till Flatenbadet, det är 5 meter högt, med möjligheter att hoppa även från 3 meter. Det ser väldigt fint ut och jag hoppas att alla kommer och hoppar innan säsongen är slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *