En hyllning till vårt lokala Konsum och Kassörskan med stort K

Vi har Ica och så har vi Konsum, eller Coop Konsum som det kallas nuförtiden. Båda har sin charm, men tyvärr förknippar jag personligen mest Ica med oändliga, svettiga köer till postdisken när jag köar efter något paket. Så Konsum har vunnit mitt hjärta och framförallt delar av personalen. Jag ska försöka skriva detta inlägg utan att nämna namn, men de flesta stamkunder på Bagis-konsum förstår nog vem jag syftar på när jag hävdar att hon kanske är en av Sveriges mest positiva kassörskor. Hon tycks älska sitt jobb och har gjort det i över fyrtio år (eller är det femtio, hon har själv nämnt att hon började jobba som 17 åring). Dessutom är hon fantastiskt tjänstvillig och mån om att man får del av alla erbjudanden. Som idag till exempel:

Jag valde min vana trogen hennes kassa. Vi pratade lite om att det var halva priset på en senapsburk jag köpt, och en smula om det fina vädret. Efter mig kom en ung tjej som blev helt paff när hon såg att läskflaskan kostade 25 kronor.
-Men det stod ju 17 kronor på skylten.
-Oj, oj, oj, säger Kassörskan förfärat.  Det är medlemspris! Har du medlemskort?
Flickan ser förtvivlad ut, varpå Kassörskan (lägg märke till det stora K:et) vänder sig till mig och undrar.
-Kan inte du låna ut dit konsumkort. Du får poäng.

Så är det på vårt lokala Konsum i Bagarmossen.

——–

PS. Kuriosa… i kassan bakom Kassörskans favoritkassa brukar hennes son jobba.
Kuriosa 2: När Bagarmossen byggdes låg Konsume på en annan adress. Det låg bredvid lekplatsen (som då var parkleken) Tråget. Numera är det ombyggt till bostäder. Kassörskan har berättat för mig att hon tidigare jobbade där.

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

24 svar

 1. Mia skriver:

  Åh vilket bra inlägg!
  Jag minns gången då hon reste sig upp och ropade mot hela kön och halva butiken: Finns det någon som har ett konsumkort här? Vi behöver ett konsumkort! Fantastisk människa.

 2. LiLo skriver:

  Hon är en Konsumängel.
  Ingen annan någonsin är lika generös med att höfta till priser, dra av när det är lite stött eller sekunda på frukt och grönt.
  När jag köpte ny adventsstake, nämde jag att den gamla vägrade lysa. Flera veckor senare frågade hon om jag fått ordning på den.
  – Nä, den slängde jag.
  – Åh va synd den kunde nog min man lagat åt dej, han är jättebra på sånt!
  Tusen rosor till henne!

 3. Frida skriver:

  Fint!

  Min favorithistoria är när hon glatt hälsade på mannen framför mig en lördag förmiddag och frågade om också hans hustru vaknat och ätit frukost. Mannen muttrar något om att jadå hans fru var nog uppe allt, klockan är ju ändå halv elva. Kassörskan tittar på klockan och utbrister;
  – Ojdå, ja, tiden går fort när man har roligt!

  En lördag förmiddag halv elva, det är respekt det. Jag väljer alltid hennes kassa. Kanske också för att hon alltid kallar mig lilla fröken.

 4. Malin skriver:

  Jag väljer också alltid hennes kassa! Mest för att jag tycker om henne, men hon är oftast snabb oxå, vet inte hur hon gör det…
  Redan innan jag flyttade till Bagarmossen hörde jag talas om henne av en Bagisbo =) Hon verkar uppskattad av många här!

 5. Anders Engström skriver:

  Se där ett ämne som engagerar. Kul! Kanske Bagisbloggen borde instifta ett pris: Årets bagisbo….

 6. Niklas skriver:

  Jag hyllar henne också! Alltid glad, service-minded och positiv. Självklart väljer jag alltid hennes kassa när jag kan. Hon ler alltid och lägger huvudet på sidan och frågar: ”Konsumkort?” och ser precis lika glad ut om någon säger nej eller ja. Suverän. Jag undrar om Konsum inser vilken tur de har som har henne som anställd.

 7. Kalle skriver:

  Jag kan bara instämma. Hon är helt enkelt en otroligt fin människa! Hoppas verkligen hon får se alla fina inlägg om henne. Det verkar helt enkelt inte finnas några problem när man hamnar i hennes kassa, oavsett om man glömt konsumkortet, kassar eller helt enkelt pengar…

 8. Ulrika skriver:

  Jag instämmer. Hon är ljuvlig:-) Ica är/har inget i jämförelse. Till på köpet är Coop både trevligare, rent och snyggt. Bra frukt, grönt och köttdisk.

 9. LiLo skriver:

  Men!
  jag har ju också skrivit om henne i ett gammalt blogginlägg, hade jag glömt!

  http://kucke-li-lo.bloggplatsen.se/2010/05/21/3005806-hemma-pa-min-gata-nara-stan/

 10. Rob skriver:

  Innan vi flyttade till Bagarmossen bodde vi i Örnsberg 2002-03. När vi gick och handlade på Konsum vid tunnelbanan där för första gången mötte vi…Kassörskan! Hon var en glädjekälla redan då och vi saknade henne när vi flyttade till andra sidan Söderort. Dock behövde vi inte deppa särskilt länge, för gissa vem som värvades till Konsum Bagis bara några månader senare? En underbar människa.

 11. Katta skriver:

  Instämmer i det som skrivits ovan – plus att jag tycker att hon personifierar sådana abstrakta och svårgripbara saker som ’medveten närvaro’, ’mindfullness’ osv. – dvs. hon har ett sätt att hantera (andras!) stress som är imponerande! Vill också säga att även hennes son äger denna förmåga! Är lycklig över att ha en sådan butik så nära.

 12. Cmbt skriver:

  Hon är underbar, vi menar väl den svarthåriga glada kvinnan in 55-60-årsåldern? Jag fattar inte varför inga namn får nämnas, allt är ju bara positivt.
  Vi flyttade från Bagis till Sörmland för ett tag sedan och jag saknar henne. Så glad och underbar, utan att vara glättig och påflugen. En gång hade jag bara en hundralapp med mig, köpte för kanske 97:- och dottern fick syn på en Pixibok vid kassan och började gråta för att jag inte hade råd. Då fick vi den av snälla kassörskan, som sade ”jag lägger de där enkronorna själv, det jämnar alltid ut sig i längden”.

 13. Ninni skriver:

  Måste bara instämma! En underbar person som lyckas få stressade människor att le i kassakön mitt i rusningen mellan tunnelbanan och dagishämtning.

 14. Barbro skriver:

  Jag blir så glad över att läsa alla kommentarer. Hon är en raritet och är verkligen värd all uppskattning. Jag tycker att vi alla ska säja dehär sakerna till henne nästa gång vi går till Konsum och inte bara uttrycka vår glädja här – vad tycker ni?

 15. Robert Huselius skriver:

  Instämmer i allt ovan. Ska jag inte ha något särskilt från just Ica, väljer jag alltid Konsum — dels tack vare kortare köer, dels för att personalen verkar trivas. Och det har nog Kassörskan stor del i.

  Men är det verkligen belagt att XX är hennes son? Tycker åldersskillnaden ser för liten ut.

 16. Susanne Lindberg Elmgren skriver:

  hej!

  Jag håller med om att kassörska med stor K är en person att tycka om! Jag tycker att det flesta i personalen på Konsum är trevliga och kan (och får!) improvisera. Dessutom är det ett bra utbud med ekologiska och Fairtrade märkta varor. Och kortare köer oftast. Och man träffar nästan alltid någon annan trevlig Bagis-bo som man känner.

 17. Jocke skriver:

  Hon är grym, kommer ihåg när hon o hennes son jobbade på gamla konsum, vilket nog var den trevligaste butik jag handlat i. Lite synd att den lades ner =(

 18. Jenny skriver:

  Inga är helt fantastisk, kan inte annat än hålla med. Flyttade till bagarmossen för ett par år sedan och har varit henne trogen sedan dess. Underbar människa som alltid har nära till ett snällt ord och något trevligt tips. Sådant är sällsynt idag och värt sin vikt i guld.

 19. caroline skriver:

  men om hon fått boken måste hon ju fått bloggen också? så att alla fina kommentarer når fram menar jag!
  vet vem det är, det är riktigt fantastiskt att sådana människor finns, en riktig vardagshjälte med sitt leende och fina humör!
  <3

 20. Barbro skriver:

  2011 skrev jag ut alla kommentarer från bloggen och gav dem till Inga 🙂

 21. Sara skriver:

  Var kan jag köpa boken om Inga?
  /sara

 22. camilla skriver:

  ja , nog e dom mor o son alltid!! Jag o Tommy (som han heter ) Gick på dagis tillsammans , men jag skulle inte kalla dom snabba direkt….Det fanns två Konsum i Bagis när jag var liten o den i Tråget jobbade Inga i , hon var lika hjälpsam då som nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *