Bagisbloggen fyller 5 år – och firar med fest!

Bagisbloggen 5 årskalas!

För fem år sedan knallade en föräldraledig hyfsat nybliven pappa runt i Bagarmossen och förundrades över hur bra allt var. Hur trevliga alla människor han mötte var och att den stadsdel han flyttat till två år tidigare verkligen var en plats med fantastiska möjligheter. Natur, kultur, arkitektur och massvis med idérika människor fulla med entusiasm och initiativkraft. Visst fanns där också problem, men inte i närheten de problem han matades med när han googlade på Bagarmossen. På den tiden  fylldes sökresultatssidan av inlägg om upplopp, skottlossning och Flashbacktrådar där folk ventilierade sina fördomar om en stadsdel som de uppenbarligen aldrig upplevt i första hand. Etablerade media gjorde ett uselt jobb när de beskrev förorter som Bagarmossen. De enda gången det rapporterades något var de fåtal gånger något negativt hände.

Idag får du upp helt andra resultat när du googlar på Bagarmossen. Sakta men säkert har ryktet uppvärderats, och kanske har ett av Bagisbloggens ursprungliga syften: Att vara en motvikt mot alla negativa skriverier i etablerade media, spelat ut lite av sin roll?

Det här har jag gått och grunnat på ett tag. Men också på hur vi återigen skulle kunna få Bagisbloggen att bli ett projekt för många skribenter. Och hur vi ska få bevakningen av Bagarmossen att bli bättre och mer relevant.

Och så har vi ju det här med 5 år! Det tyckte Mia på Lilla Bagis att vi skulle fira. Så nu på lördag är det FEST!

Läs mer och anmäl dig till festen här >>

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.