Bagarmossens cykelkök – snart verklighet i ett garage nära dig!

Den 28 maj berättade Bagisbloggen att Otto Rimfors dragit igång arbetet med att få till ett cykelkök i Bagarmossen. Det visade sig att många delade Ottos dröm och raskt bildade en arbetsgrupp och en styrelse. Gruppen gav sig i kast med att leta samarbetspartners, fixa lokal, bygga förening och hemsida. Och faktiskt har Föreningen Bagarmossens cykelkök varit framgångsrik på alla fronter. Hemsidan bagarmossenscykelkok.se är på plats, Svenska kyrkan, studieförbundet Sensus och Stockholmshem är intresserade av samarbete, och kanske framförallt: Föreningen har fått erbjudande om en riktigt bra lokal!

Otto Rimfors

Otto Rimfors

Hallå Otto Rimfors, ordförande för föreningen Bagarmossens Cykelkök, vad händer? Kan du berätta mer?

-Det händer spännande saker! Vi väntar nu på organisationsnummer från Skatteverket. Med detta kan vi skriva avtal för den kommande lokalen, skaffa bankkonto och så vidare. Det gör att vi lättare kommer kunna ta emot medlemsavgifter, donationer, sponsorpengar och betala saker!

Lokalen kommer behöva anpassas för vår verksamhet! Där händer det också saker! Vi söker inspiration för hur vi ska inreda, vad vi ska tänka på och hur vi ska få tag på det vi behöver. Vi orkar ju inte vänta tills vi får tillträde. Vi vill börja tänka och smida planer innan dess!

Våra samarbetspartners är peppade på att hjälpa till och försöker hitta sätt att underlätta för oss, bland annat genom att se över våra möjligheter till att söka bidrag i framtiden för att få en långsiktig modell för stabil finansiering! De delar även våra visioner om att cykelkök är något som ska finnas i alla små centrum och hjälper gärna till med att organisera kurser, workshops eller annat som kan fylla vårat kommande cykelkök!

Det är mycket som händer fastän det inte alltid märks utåt. Därför kommer vi inom någon odefinierbar snar framtid att kalla till ett informationsmöte där vi går igenom vad som händer, vad nästa steg är och vad vi behöver!

 

När lokalen är säkrad och cykelköket öppnar, vad händer då? Vad gör man egentligen i ett cykelkök?
-Ja först och främst kommer vi fira att vi lyckats komma så långt tillsammans! Vårat första möte hade vi i våras! Det är fantastiskt att vi lyckats åstadkomma detta på relativt kort tid!

Sedan kommer vi renovera lokalen! Den består av ett tomt rum med kala betongväggar fulla med borrhål. Vi vill göra den fantastisk! Typ måla, bygga grejor och fixa!

I ett cykelkök kan en både meka cyklar, lära sig meka cyklar och fika och umgås. Få av oss är fullfjädrade cykelmekaniker, men många har en vilja och ett driv! Vi lär av och med varandra och hjälper till efter förmåga! Till hjälp har vi några få som kan typ allt, men också böcker och internet! Det blir kul!

Hur göra man om man är nyfiken på cykelköket och vill vara med?

-Lättast är nog att kika runt på hemsidan! Där kan en fylla i ett medlemskap och hitta kontaktinfo! När vi öppnar lokalen är det bara att komma förbi!

Var får du all energi ifrån… 😉
-Puh … Det är många som frågar mig det! Jag brukar säga att det är för att jag är vegan! Fast egentligen har jag ingen aning.

————————-

Läs mer om cykelköket på (den av Bagisbloggen sponsrade 😉 hemsidan: bagarmossenscykelkok.se

Anders

Grundare av Bagisbloggen. Är relativt ny bagarmossenbo (flyttade hit sommaren 2007), men är numera rejält rotad.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.